Politicienii, ca la CAP. Tensiunea politică este în creștere

-A A +A

Politicienii, ca la CAP. Tensiunea politică este în creștere
Nu, aici CAP nu are conotație peiorativă. Însă nu am găsit alt termen de comparație. Doar copil fiind, împreună cu bunicu' Iulius, am încurcat și eu lucrurile prin ograda CAP-ului. Acolo am auzit cum se apelau țăranii între ei: Mă, Ioane, ai făcut ce ți-am zâs? Sau: Doar am vorovit cu Măria și a înțeles despre ce-i vorba... Mă, ce om de ispravă-i Gheorghe ș.a.m.d.
Politicienii români de azi și de ieri, cu compartamentul lor gregar, relaționează ca pe o tarla particulară. Dragnea: M-am înțeles cu Mihai și am convenit clar...; Tudose: Întotdeauna Liviu m-a sprijinit...; Dragnea: Doar și Tări știe bine ce avem de făcut...; Dragnea: I-am transmis și Olguței ce și cum... și așa mai departe.
Lucrând, muncind într-o astfel de atmosferă aproape ștrengărească (Tăriceanu chiar atinge cote miștocărești referindu-se la cetățeni!), în care unul se trage de brăcinar cu altul, deși sunt: prim-ministru, președintele Camerei Deputaților, președintele Senatului, ministrul Muncii etc., acești oameni de stat, cu responsabilități (nu chiar atât de stresante ca ale ministresei Doina Pană!, însă tensionate) se comportă politic și administrativ, în public, ca într-o cârciumă. Mă, Mihai!, mă, Liviu!, tu, Olguța! Dacă această atitudine ar avea-o în particular, între patru ochi, să nu-i audă SRI-ul, mai treacă-meargă...
Cum ar fi s-o auzi pe doamna cancelar Angela Merkel adresându-se președintelui Emmanuel Macron: Tu, Emmanuel, doar noi ne aflăm la Bruxelles... Am vorbit cu Vladimir despre problemele gazului în Europa. Am rezolvat-o!
Iată, chiar acest comportament de șmecherași este sâmburele care stă la baza nenumăratelor eșecuri ale guvernărilor Mihai Tudose. Este sâmburele neputinței. Și afirm aceasta cu toată seriozitatea.
Legea despre eliberarea din penitenciare pe motiv că deținutul este închis în spații neadecvate a și produs uimire în gândirea și vorbirea ministrului Justiției, Ionel Toader. A exprimat public această uimire, ca un școlar care a fost prins cu tema nefăcută. „Nu mă așteptam la acest impact...”, s-a uimit de două ori dl Toader. Însă în acest caz chestiunea se poate pune și astfel: În mod intenționat guvernele României au tolerat mizeria din penitenciare, pentru ca, la un moment dat, să poată fi „elaborată” o lege cu o astfel de prevedere, o prevedere aberantă, desigur, fără suport, care din start a pornit să fie aplicată fără să fie elaborată și metodologia. Au afirmat-o cei îndrituiți să aplice această lege.
În ce priveşte noile prevederi de aplicare sau nu a impozitării, un fel de care pe care, acestea reprezintă o sumă de vraiști care au speriat sindicatele și asociațiile de medici, de profesori, de pensionari. Declarațiile de la radio și de la televiziuni ale unor specialiști cu privire la aceste legi evidenţiază faptul că legile au eliminat din calcule PROGRAMUL DE GUVERNARE al PSD, despre care anul trecut Liviu Dragnea a afirmat răspicat că în caz de neaplicare în literă și spirit Guvernul și Parlamentul vor demisiona fără cârtire...
Am auzit? Alo, Capitala?
Analizând ultimele mișcări ale Guvernului și Parlamentului, decizii ale subordonarii politice a unor instituții importante de factură juridică, constatăm cu uimire că Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Tudose muncesc cu îndârjire împotriva propriului popor, nepăsători la urmările interne și externe care se vor năpusti peste România ca un buldozer.
Nu cred că politicienii care lucrează sub tensiunea (acesta este motivul adevăratului stres pomenit de ministrul Pană!) că vechilul Dragnea îi amenință pe rând, pe fiecare, cu spulberarea, mai au cunoștință de faptul că România este totuși membră a Uniunii Europene și membră a NATO!

NOTĂ: Apropo de doamna Pană, aș dori să comunice țării, să zicem, pe parcursul acestui an, organele din țară abilitate cu păstrării ordinii câte camioane și autotrenuri cu bușteni au confiscat de la jefuitorii pădurilor? Eu cred că pentru un astfel de aspect a fost doamna ministru desemnată în funcție. În rest, teoriile și comentariile de la radio și televizor care privesc „cum vom face”, „ce măsuri vom lua” sunt gargară pentru viitor, de care, am constatat, nu ne împiedicăm niciodată...

 

Aprecierea dvs: - Media: 3.6 steluţe (5 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close