Liberalul Ioan Turc consideră că PSD a ajuns la Putere prin înşelăciune

-A A +A

Liberalul Ioan Turc consideră că PSD a ajuns la Putere prin înşelăciune
Preşedintele filialei judeţeane a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc, a vorbit, în cadrul conferinţei de presă de luni, despre modul în care PSD guvernează ţara şi despre cum a ajuns la Putere, acesta considerând că social-democraţii şi-au asigurat victoria prin înşelarea pensionarilor.
,,În primul rând, vreau să mă refer la modul în care actuala guvernare îi tratează pe pensionari şi, fără ca să forţez absolut deloc nota, vreau să fac o comparaţie: articolul 244 - Cod penal tratează înşelăciunea şi spune în felul următor: «Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust», şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte. Per a contrario, inducerea în eroare a unui popor prin prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase, cu scopul de a pune mâna pe putere, pricinuind pagube tuturor categoriilor sociale, se numeşte program de guvernare, program de guvernare PSD, adică tot o înşelăciune. Mă refer doar la pensionari, o categorie socială cu ajutorul căreia, ştiţi foarte bine acest lucru, PSD a câştigat alegerile sau, spunând altfel, fără ei PSD nu ar fi ajuns la guvernare sub nicio formă”.

Preşedintele Turc crede că PSD nu are niciun fel de jenă în a-i minţi pe pensionari: „Pe toţi aceştia, PSD i-a minţit, le-a spus că începând cu 2018 va intra în vigoare o nouă lege a pensiilor, o lege care va elimina discrepanţe, discriminări pe care tot PSD de-a lungul timpului le-a adus, le-a încărcat în legislaţia care reglementează pensiile. Am aflat că acel lucru nu se va întâmpla decât, probabil, din 2019. Repet, e cinic, e dezamăgitor pentru pensionari, oameni săraci care-şi duc zilele de azi pe mâine, oameni care au spălat obrazul PSD în alegeri, acordându-le votul, ajutându-i să ajungă la guvernare. Este foarte limpede pentru toată lumea astăzi: Dragnea şi PSD au promis orice şi oricui cu un singus scop: acela de a pune mâna pe putere, crezând că în acest fel vor putea modifica legile Justiţiei, crezând că în acest fel se vor putea deroba, vor putea fugi de răspunderea penală pentru faptele infracţionale pe care le-au săvârşit de-a lungul timpului. E foarte simplu”.

În continuare, Ioan Turc s-a referit la Legea recursului compensatoriu, care prevede ca pentru fiecare 30 de zile de pedeapsă executate în condiţii necorespunzătoare fiecărui deţinut să i se acorde o reducere de pedeapsă de 6 zile. Urmare a acestei reglementări, mii de deţinuţi vor ajunge pe stradă.
Deţinuţii au probleme specifice şi nu cred că spun noutăţi. Au probleme de adaptare la viaţa din comunitate, au dificultăţi de integrare în familie şi de a găsi un loc de muncă. Sunt stigmatizaţi de către cei din jur, e un fenomen pe care trebuie să-l recunoaştem. Penitenciarele, pentru mulţi deţinuţi, sunt oportunităţi pentru a absolvi facultăţi, mastere sau studii doctorale de specializare în dreptul penal şi săvârşirea de acte infracţionale. Intră în puşcărie pentru lovire sau vătămare corporală şi ies de acolo specializaţi şi în spargeri de apartamente şi maşini. Am observat că oamenii care gestionează sistemul s-au speriat când au văzut care este efectul legii. Atunci când vii cu un act normativ, când vii cu o lege, îi studiezi şi impactul, îndeosebi impactul social, aşa cum se întâmplă în cazul unei asemenea reglementări. Stau şi mă întreb: este capabil statul român, prin instituţiile sale, să gestioneze reintegrarea socială a acestor oameni, monitorizarea acestor oameni, pentru că, nu trebuie să ne ascundem, este necesară monitorizarea stricto sensu. Altminteri, efectul pe orizontală va fi unul negativ, pentru că sunt oameni care ies din penitenciar reeducaţi, care regretă faptele şi doresc să se reintegreze în societate, dar sunt foarte mulţi pentru care libertatea devine o problemă şi vor săvârşi fapte care îi vor duce înapoi, unde se simt mai bine ca în libertate”.

Ioan Turc a mai vorbit despre gestionarea de către primării a cabinetelor stomatologice şcolare. Medicii stomatologi sunt plătiţi de Ministerul Sănătăţii, prin intermediul primăriilor, şi serviciile pentru copii, pentru cei cu vârsta între 3 şi 18 ani, sunt gratuite. Din păcate, există un dezinteres pentru înfiinţarea şi întreţinerea acestor cabinete, crede Turc, care a expus demersurile preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti din judeţ, dr. Marius Pop, care a solicitat înfiinţarea în Bistriţa a încă unui cabinet stomatologic pentru copii, în condiţiile în care în municipiu există 2.100-2.300 de copii per cabinet stomatologic, iar norma Ministerului Sănătăţii este de 1.500.
Am două adrese remise de dr. Pop Primăriei Bistriţa. Răspunsul: O să vedem, mai aşteptăm. Atâta timp cât primăria angajează cheltuieli care oripilează, este de neînţeles cum nu se amenajează încă un cabinet. A fost trimisă o cerere şi la Sângeorz-Băi, de unde s-a primit şi o reacţie. Prin decizia consilierilor locali, cabinetul a fost amenajat şi urmează să fie dotat prin punerea la îndemână a indemnizaţiei de şedinţă de consilierii locali ai liberalilor. Urmează curând organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de medic stomatolog. La Beclean, unde există în jur de 2.200-2.300 elevi, toate apelurile dr. Pop s-au pierdut în neant. Nu înţeleg ce aşteaptă domnul primar Nicolae Moldovan. Ca şi alţi primari, dânsul trebuie să înţeleagă că sunt mulţi copii provenind din familii cu probleme. Copiii din Beclean, datorită faptului că nu există un cabinet, nu beneficiază de gratuitate, ori pentru un oraş ca Becleanul este nepermis să nu existe capabilitatea de a asigura un cabinet stomatologic. La Prundu Bârgăului l-au făcut, l-au dotat şi aşteaptă rectificarea”, a spus preşedintele liberalilor bistriţeni.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Balan Marius-ecologist

Ie, ie ca cam ase! Numa ca pe mine personal nici 1000 ca ei nu ma insala, ca stau departe de ei, cu gandul, cu fapta si cu inima ! Catati-va fraieri in alta parte, ca aveti hal DOMNULUI de unde alege. Din pacate !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close