Au fost reluate lucrările de modernizare a DN 17D, pe tronsonul Salva - Năsăud - Feldru

-A A +A

Au fost reluate lucrările de modernizare a DN 17D, pe tronsonul Salva - Năsăud - Feldru
  De la începutul acestei săptămâni, constructorii au reînceput lucrările de modernizare a Drumului Naţional 17D, cale de acces care leagă Becleanul de comuna Șanţ, la limita cu judeţele Maramureș și Suceava. După ce anul trecut au rezolvat porţiunea Beclean - Salva, acum se lucrează la porţiunea de aproape 1 kilometru care leagă DN 17D şi DN 17C, în intersecţia din Salva, precum și la cei 16 kilometri ce despart orașul Năsăud de comuna Feldru.
  Prezent luni, alături de președintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, la Salva, șeful Filialei Bistriţa-Năsăud a Drumurilor Naţionale, inginerul Alexandru Slavita, a spus că până în jurul datei de 1 decembrie pe tronsonul Salva - Năsăud - Feldru va fi turnat primul strat de asfalt nou.
  Acum se execută prima fază a procesului tehnologic de ranforsare, de la Salva, apoi de la Năsăud spre Feldru. După frezarea îmbrăcăminţii de beton, va urma repararea dalelor degradate ori înlocuirea lor, acolo unde este cazul. Pe urmă se va face colmatarea rosturilor transversale și se va trage primul strat de mixtură asfaltică, în grosime de 4 centimetri, acel strat având rol de suport pentru următoarele două straturi: binderul, de 8 centimetri, respectiv stratul de uzură, de 4 centimetri. Ulterior se va pune acostamentul permeabilizat. Dacă vremea ne permite, estimez că până în jurul datei de 1 decembrie vom aduce tronsonul în lucru la stratul de binder, urmând ca în primăvară să turnăm și stratul final de uzură”, a spus Alexandru Slavita.
  După ce luni au terminat de ranforsat porţiunea de la Salva, constructorii de la Strabag lucrau marţi de la Năsăud spre Rebrișoara.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

  Ma da cum dr.acu, toate "modernizarile" reparatiile si constructiile de cai rutiere, "incep" doar cand vin ploile si frigul ? Foooarte curios felul nostru romanesc de gandire si de administrare !

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close