Parcarea pe banii altuia sau furtul de parcare. Amenzi de aproape 300 de lei într-o săptămână

-A A +A

Parcarea pe banii altuia sau furtul de parcare. Amenzi de aproape 300 de lei într-o săptămână
Împărţind 120 de lei la 365 de zile, rezultă suma „furată” de la titularul unui abonament de parcare de către cel care-şi lasă maşina pe locul său. Cum Primăria Bistriţa intenţionează să scumpească abonamentul la 180 de lei/an, creşte şi valoarea pagubei produse de cei care parchează pe banii altora. Poliţiştii locali bistriţeni au aplicat, în perioada 14 – 20 octombrie, patru amenzi, în valoare de 295 de lei, şi trei avertismente pentru ocuparea abuzivă a parcărilor cu abonament: două amenzi, a câte 65 de lei, şi un avertisment au fost date de poliţiştii locali din cadrul Biroului Siguranţă Publică, iar o amendă de 100 de lei, una de 65 de lei şi două avertismente, de către cei ai Compartimentului Siguranţa Circulaţiei.
Probabil că prin „ocupare abuzivă” se înţelege mai mult decât o „împrumutare” temporară a unui loc de parcare, pentru 5 minute, să zicem, căci ce şofer nu ar da dovadă de atâta înţelegere, de care şi el ar putea avea nevoie cândva. Mai degrabă se sancţionează abuzul ostentativ, prin blocarea timp îndelungat a unui loc de parcare, sau abuzul în formă continuată, specialitate, spre exemplu, a unui şofer care a făcut o pasiune pentru locul de parcare cu numărul 8 de pe Avram Iancu şi care ignoră şi atenţionare verbală, şi mesaj lăsat pe parbriz, şi claxoane, deoarece, probabil, după cum indică şi numărul de înmatriculare – CJ 21 AID (ajutor, în engleză) – are nevoie de un stimulent suplimentar ca să înţeleagă.
În perioada 14.10.2017 - 20.10.2017, în urma unor sesizări primite prin dispeceratul Poliţiei Locale, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Siguranţa Circulaţiei s-au deplasat pe străzile: Mihai Eminescu, Aleea Trandafirilor, 1 Decembrie, Gării, Gheorghe Pop de Băsești, Muncelului, Cireșului, Mesteacănului, Năsăudului și Albert Berger, unde s-au semnalat parcări cu abonament ocupate abuziv. Au fost sancţionaţi contravenţional numiţii G.O.P., P.A.V., L.A.L., V.A.C. și U.D., în temeiul H.C.L. nr. 38/2011. Conducătorilor auto care nu s-au prezentat la autovehicule li s-au lăsat invitaţii pe parbriz, pentru soluţionare și luarea măsurilor legale, în temeiul H.C.L. nr. 38/2011”, se detaliază în raportul Compartimentului Siguranţa Circulaţiei.
Şoferii care nu sunt reclamaţi... negustori cinstiţi.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Nu trebuie sa fim rai, ca efectiv nu mai ai unde parca masina daca mergi la cineva in vizita, cu atat mai mult, daca este din alt jutetz. Si noi cand mergem in Cluj, putem parca undeva , pe locul cuiva... numai ca trebuie sa lasam numarul de telefon expus la vedere pe bordul masinii si daca vine oamul acasa, te suna si iti duci amsina in alta parte pe unde "gasesti " un loc ( pe moment ) liber , ca oameni suntem si trebuie sa intelegem astfel de situatii . Si eu am fost la Cluj, personal si nu s-a suparat nimeni ca i-am ocupat locul, m-a sunat omul, mi-am cerut scuze, m-a inteles, am mutat masina si cu asta basta .
Problema este ca degeaba ar face municipalitatile locuri "publice - nenominative " de parcare, ca pe alea si-ar pune automat masinile, toti " slabanogii si sarantocii localnici " care nu vor sa-si cumpere un loc de parcare si degeaba s-ar lua aceasta masura pentru straini, turisti si cei care vin in vizita intr-un anumit oras ... ca niciodata nu vor fi " libere " .
Altceva este daca cineva a ocupat abuziv un loc ce nu-i apartine, a fost atentionat de mai multe ori si efectiv este "cabotin " si nu intelege , facand-o pe "grozavul " si fata de care trebuie luate " toate masurile posibile de disciplinare si cumintenie " ( sper ca intelegeti ce n-am vrut sa zic ... ) . Se pare ca si acest sofer din articolul de mai sus, este unul dintre ei...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close