Aniversare emoționantă a Regelui Mihai la 96 de ani

-A A +A

Aniversare emoționantă a Regelui Mihai la 96 de ani
  La Casa Argintarului a avut loc joi, de la ora 17.00, o entuziastă sărbătoare dedicată Majestății Sale Regele Mihai, care a împlinit în data de 25 octombrie nu mai puțin de 96 de ani. Aniversarea a fost organizată de Clubul Monarhiștilor Bistrițeni, al cărui președinte este Marius Nicolae Pop, totodată și coordonatorul evenimentului, care a rostit un scurt, dar emoționant cuvânt în fața bistrițenilor, mai numeroși decât oricând în ultimii ani la întâlnirile clubului.
  ,,Regele rămâne rege” a fost de reținut din micul discurs, respectuos, semnificativ pentru aprecierea, azi, a Majestății Sale.
  În continuare, inginerul Mihai Fucă Tomescu a prezentat fotografii și filmul vizitei întreprinse de Regele Mihai și Regina Ana, acum 20 de ani, în județul nostru. De reținut întâlnirea cu Majestatea Sa a unui grup de istorici de primă mână ai științei românești; acestora le-a răspuns Regele la întrebări referitoare la insurecția din 23 august 1944 și concluzia a fost că nu exista o soluție mai bună la realitatea momentului de atunci. Filmul a fost emoționant prin modul entuziast, prin dragostea și respectul cu care a fost primit Majestatea Sa pretutindeni în județ. Filmul constituie un document de valoare științifică, prin mărturiile regelui, și emoțională pentru bistrițenii care s-au putut vedea cu 20 de ani mai tineri.
  Evenimentul a avut și o latură culturală, prin expoziția de bancnote, monede, insigne militare din colecția jurnalistului Marius Chiuzan și prin recitalul atât de original la cobză al profesorului de muzică Emil Revnic. Scriitorul Traian Parva Săsărman, consilier al editurii bucureștene „Nomina”, a prezentat o recentă apariție editorială dedicată Majestății Sale.
  Au participat la aniversare bistrițeni numeroși, admiratori ai regelui, scriitori, jurnaliști, profesori, medici, meseriași, ingineri, între dânșii aflându-se și prefectul Ovidiu Frenț.
  La sfârșitul întâlnirii, Marius Pop a anunțat o rugăciune comună pentru Rege, aflat într-o grea suferință începând din 2016.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Raul

  Ce emotii trebuie sa avem noi sau urmasii celor care pe vremea lui erau sclavi pe domeniile lui si ale boierilor, recoltand fructele cu botnite la gura, supravegheati de vigilentii arendasi cu biciuri....sclavie originala,romaneasca, asa cum se practica si azi in Romania,da stati linistiti! AUTORITATILE SUNT IN ALERTA!!Gusatii si umflatii ,puturosii corupti si manjati de la conducerea lor nu au somn!Parintii si bunicii unora dintre voi voi stiu adevarul.Fotografiile cu romanii cu botnite au fost “retrase” din Muzeul de Istorie......tocmai pentru ca “Majesstatea sa a sustinut tot timpul pastrare traditiilor romanesti si respectarea adevarului istoric””Serois?NU mai spuneti!.Colosala lingarime a presei, preluata de casa regala.Astia ne-au fost ciocoii vechi si noi!Asta e natia romana!De-aia am ajuns in halul acesta, cu asa conducatori!Scarba si lehamite.....
  Alte postari ale mele nu au fost aprobate, trecute in categoria spam de catre admin iar i.p anulat.Rusine!

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close