Elevi și dascăli de la ”George Coșbuc”, pe meleaguri turcești

-A A +A

Elevi și dascăli de la ”George Coșbuc”, pe meleaguri turcești
  Șapte elevi de la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud, însoțiți de profesorii Camelia Berceni și Simion Strugar, au vizitat în cursul săptămânii trecute Istanbulul, mobilitate încadrată unui proiect educațional de tip ”Erasmus +”. Este vorba de proiectul intitulat „Put yourself in a refugees shoes”, în care liceul năsăudean este partener alături de școli din Italia, Turcia, Portugalia și România. Proiectul are ca scop căutarea unor soluții de înțelegere și rezolvare a spinoasei probleme cu care se confruntă Europa în ultimul timp: cea a imigrației masive. După cum ne-a informat Camelia Berceni, elevii şi cadrele didactice din Năsăud au vizitat şi asistat la diverse activităţi organizate de şcoala gazdă din Turcia (Ozel Maltepe Cevizli Ugur Anadolu Lisesi), putându-se informa la faţa locului asupra sistemului de învăţământ din această ţară. De asemenea, au avut oportunitatea să lucreze în echipă şi să facă schimb de idei. Cadrele didactice au avut ocazia să-şi îmbunătăţească cunoştinţele şi competenţele de predare şi lingvistice, să cunoască mai bine modul în care se realizează educaţia în şcoala gazdă. S-au realizat vizite de studiu, activităţi culturale şi excursii de documentare.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.8 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close