|

Cel puţin un sfert din populaţia României este afectată de obezitate, susţin dieteticienii

-A A +A

Cel puţin un sfert din populaţia României este afectată de obezitate, susţin dieteticienii
Cel puţin un sfert din populaţia României este afectată de obezitate, a declarat miercuri, în cadrul Conferinţei Dieteticienilor „Obezitatea la copil - actualităţi, implicaţii și perspective de prevenţie și tratament”, prodecanul Universităţii de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, conferenţiar universitar doctor Monica Tarcea.
„În România, un sfert din populaţie este afectată de obezitate, acestea sunt datele oficiale, dar ponderea acestui procentaj este mult mai ridicată pentru că multe persoane nu se prezintă la medic, nu sunt diagnosticate, nu sunt luate în evidenţă. Cifrele sunt oricum îngrijorătoare”, a spus dr. Tarcea.
Potrivit prodecanului UMF Târgu Mureș, obezitatea este o boală cu o frecvenţă din ce în ce mai crescută nu doar în rândul adulţilor, ci și în rândul copiilor și tinerilor.
Obezitatea la copil este o temă mai mult decât actuală și se vede că, oricât am discuta despre ea, nu reușim să o rezolvăm corect, pentru că sunt foarte mulţi factori obezogeni în jurul nostru, foarte mulţi factori comportamentali greu de identificat și nu întotdeauna avem susţineri financiare pentru programe de prevenire a obezităţii. Este o boală cu o frecvenţă din ce în ce mai mare în rândul copiilor, al tinerilor, dar și al adulţilor. Trebuie să facem neapărat ceva. Surpriza mea și a echipei mele a fost că, în momentul în care am lansat invitaţia la această conferinţă, am primit răspuns din partea multor persoane, specialiști valoroși din diverse domenii de activitate, genetică, clinică, psihologie, sport etc. Interes există inclusiv din partea populaţiei și a medicilor de familie, dar și din partea specialiștilor”, a arătat Monica Tarcea, precizând că trebuie tras un semnal de alarmă.
Asociaţia Română de Nutriţie și Dietetică (AroND), în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, organizează, începând de miercuri, timp de patru zile, două conferinţe în domeniul nutriţiei și dieteticii.
Una dintre conferinţe este „A 5-a Conferinţă a Dieteticienilor cu participare internaţională”, având tema „Obezitatea la copil — actualităţi, implicaţii și perspective de prevenţie și tratament”, și se derulează miecuri și joi. A doua este Conferinţa Internaţională „Cercetări transdisciplinare în kinetoterapie, activităţi fizice și nutriţie sportivă” (cu specific pe domeniile Nutriţie, Balneofiziokinetoterapie și Educaţie Fizică și Sport), în 3 și 4 noiembrie, organizată în parteneriat cu Gazi Universitesi Ankara și Science and Sport Culture Association. Aceasta are ca obiectiv îmbunătăţirea cunoștinţelor de nutriţie oferite sportivilor.

Agerpres

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close