Ionuţ Simionca, deputat PMP: „O mână de ajutor pentru cetăţenii cu dificultăţi financiare”

-A A +A

Ionuţ Simionca, deputat PMP: „O mână de ajutor pentru cetăţenii cu dificultăţi financiare”
Deputatul bistriţean Ionuţ Simionca a anunţat, miercuri, că a votat - împreună cu colegii săi deputaţi din Partidul Mișcarea Populară - pentru intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2018, a Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.
Votul de marţi al deputaţilor PMP din Camera Deputaţilor în favoarea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2017 - pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, respectiv prorogarea termenului de intrare în vigoare prevăzut la art. 93 teza întâi din Legea nr.151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, până la data de 1 ianuarie 2018 – este identic cu cel al tuturor grupurilor parlamentare din Cameră, pentru lege votând 264 de deputaţi, unul singur contra. Au mai fost două abţineri, iar un ales nu a votat.
Este o lege bună, în sprijinul oamenilor, dar care nu a putut fi pusă în aplicare până acum datorită problemelor de tip administrativ. Atunci când cetăţenii se vor afla în imposibilitatea de a-și mai achita datoriile, legea va veni în sprijin. Și nu pentru a le șterge împrumuturile și restanţele, ci pentru a le oferi posibilitatea să se redreseze financiar. Pierderea locului de muncă, un accident sau o boală care îţi limitează capacitatea de a munci, creșterea aberantă a taxelor, accizelor, dobânzilor, cursului diferitelor valute și multe alte motive îi pot face pe oamenii de bună credinţă să ajungă în situaţia în care să nu mai aibă soluţii de achitare a tuturor dărilor”, consideră deputatul bistriţean.
Parlamentarul PMP a mai făcut câteva consideraţii cu privire la efectele unui astfel de act normativ, așa cum se aplică el în Statele Unite ale Americii, acolo unde Simionca a trăit mai mulţi ani de zile.
Am văzut cum se aplică prevederile unei astfel de legi în Statele Unite ale Americii, unde instituţiile abilitate găsesc soluţii concrete de achitare a tuturor datoriilor celor ce au intrat în incapacitate de plată. Creditorii au certitudinea că își vor recupera banii într-un timp rezonabil, iar oamenii nu mai sunt supuși unei presiuni extraordinare, care ar putea să-i împingă la decizii necugetate”, a mai explicat deputatul.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close