Lupta pentru demiterea primarului Traian Ogâgău, abia la început. Intervine avocatul...

-A A +A

Lupta pentru demiterea primarului Traian Ogâgău, abia la început. Intervine avocatul...
În ultima zi a lunii octombrie, Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud a emis Ordinul cu numărul 293, privind constituirea comisiei pentru organizarea referendumului local pentru demiterea primarului oraşului Sângeorz-Băi. Conform acestuia, comisia are ca scop coordonarea activităţilor de organizare și desfășurare a referendumului local, avându-i în componenţă pe Claudiu Dumitru Boca, George Gaftone, Alexandrina-Crina Borș şi Alin Lenuţ Pop. A cincea persoană care urma să facă parte din comisie, respectiv reprezentantul Consiliului local al oraşului Sângeorz-Băi, nu a fost desemnată.
Reacţia din partea primarului orașului Sângeorz-Băi nu a întârziat să apară. O zi mai târziu, respectiv miercuri, 1 noiembrie, acesta a cerut, prin plângere prealabilă înaintată de avocatul său, George Gaftone (membru în comisia constituită cu o zi înainte), revocarea Ordinului de prefect, pe motiv de nelegalitate. În susţinerea contestaţiei, se invocă lipsa unui act administrativ în bază căruia ar fi trebuit desemnaţi reprezentanţii în comisia constituită prin Ordinul de prefect, precum și lipsa reprezentantului Consiliului local Sângeorz-Băi.
De asemenea, primarul Traian Ogâgău, prin avocatul George Gaftone, mai arată în contestaţia depusă la Ordinul cu nr. 293 din 31 octombrie 2017 că acesta a fost „emis în executarea dispoziţiilor cuprinse în Legea 3/2000, în timp ce procedura de organizare a referendumului este stabilită exclusiv de dispoziţiile art.55 și 70 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală”.

 

Aprecierea dvs: - Media: 1 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close