|

O petrecere... de speriat!

-A A +A

O petrecere ... de speriat!
   Fantome, strigoi, moroi și alte creaturi și-au făcut apariția, marți, în prag de seară, pe lângă Parcul Municipal din Bistrița și, după ce au dat târcoale în căutarea unor „clienți” de speriat, s-au adunat la restaurantul Noel din proximitate.

   Iar aici, cu forțele unite, au început... distracția.

   Ce poate fi mai încântător pentru copii decât să dea drumul imaginației și să se „echipeze” în fel și chip. Costume ingenioase, machiaje meticulos aplicate, personaje fantastice – am zărit pisici negre, fețe desfigurate, răni înfiorătoare, zâmbete până la urechi (la propriu), fantome palide, un samurai însângerat, vampiri. Și toți, cu un singur țel: să-l desemneze pe cel mai bun. La distracție, bineînțeles.

   Probele au fost dintre cele mai dure: sprintul cu balonul între genunchi, limbo, golirea farfuriei de mâncare, lupta cu prăjiturile-monștri. Și toate printre păianjeni uriași, schelete, lămpi din dovleci, sub supravegherea temutei Meduza.

   Câștigători au fost, bineînțeles, toți participanții. O petrecere cu adevărat reușită, cu veselie pe măsură și bună dispoziție până la nori, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Căci ce poate fi mai frumos decât un zâmbet de copil.

   Felicitări elevilor clasei a VI-a G a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” și dirigintei Renata Leonte.

   Alexandru Georgiță

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator Gânditorul de la Hamangia

  Chiar dacă se organizează astfel de distracţii, copiilor trebuie să li se explice că de fapt, acest obicei păgân s-a încetăţenit în America de nord (în principal în SUA, prin continuarea practicării de către imigranţii irlandezi), deci n-a putut fi eradicat, nici ca urmare a intenţiei bisericii apusene (biserica romano-catolică, apoi de cele care au rezultat din ele în urma reformei religiei, cele numite în general confesiuni protestante) contracararea credinţei păgâne de întoarcere odată în an a morţilor printre cei vii şi bântuirea lor prin lume, prin instituirea comemorării în acea zi a "tuturor sfinţilor", şi a celor, cărora nu li s-a stabilit, datorită limitării zilelor unui an, o anume zi de amintire a lor, ceea ce nu a reuşit să înlocuiască o prejudecată prea adânc înrădăcinată în conştiinţa lumii. Astfel, prin "maimuţărirea" unui obicei din SUA, care a perpetuat datorită "comercianţilor", care au găsit un nou prilej de îmbogăţire prin creşterea vânzării unor produse specifice într-o perioadă a anului, în care datorită belşugului adus de recoltele toamnei, comerţul cam lâncezea. ajungând înapoi în Lumea Veche, adică în Europa, de unde a plecat. Creştinii, indiferent de confesiune, trebuie să ştie că Halloween, denumire ce a luat fiinţă din "ziua tuturor sfinţilor", nu are nimic de a face cu credinţa creştină, cu atât mai puţin cu învăţătura Sfintei Scripturi, a Bibliei.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close