Comercianții din centrul istoric, nemulţumiţi de concurenţa neloială din cort, care le afectează veniturile

-A A +A

Comercianții din centrul istoric, nemulţumiţi de concurenţa neloială din cort, care le afectează veniturile
  Nemulțumiți de condițiile în care sunt nevoiţi să practice comerțul în centrul istoric al Bistriței, mai mulţi deţinători de afaceri şi-au expus punctul de vedere, vineri, într-o conferință de presă organizată la Confiseria Cristina de pe strada Gheorghe Șincai.
  Organizați în Asociația Comercianților și Proprietarilor de Spații Comerciale din Centrul Vechi al Bistriței, oamenii de afaceri l-au avut ca purtător de cuvânt pe Cristian Munthiu, care şi-a început lunga listă a nemulțumirilor cu cortul dintre pietonal şi Biserica Evanghelică, care este instalat din vreme în vreme pentru diverse acţiuni, cea mai recentă fiind expoziţia cu vânzare a Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud.
  Cred că toți bistrițenii s-au bucurat în mai 2016, când acel «monument de arhitectură» a fost demontat”, a spus, cu umor, Munthiu (nota redacţiei: scopul iniţial al „Teatrului de vară”, cum a fost prezentat iniţial cortul, a fost de a găzdui evenimentele Centrului Cultural Municipal, pe perioada în care Casa de Cultură „George Coşbuc” s-a aflat în reparaţii).
  Promisiunile primăriei cum că acest cort nu va mai conturba activitatea comercială din zonă au picat odată cu reinstalarea pentru „Târgul de purici”, şi chiar dacă pentru această activitate comercianţii au mai găsit înțelegere, aceştia consideră că nu se justifică în nici un fel organizarea acolo a expoziției Camerei de Comerț și Industrie, care astfel practică o concurență neloială. În centrul istoric sunt plasate standuri pe care se fac grătare, de la care merge fum în magazine cu haine scumpe, îşi argumentează proprietarii afacerilor din zonă revolta, opininând şi că marfa de la expoziție nu este produsă de către bistrițeni, iar dacă s-ar pune problema returnării, producătorul ar trebui căutat cine ştie pe unde în țară.
  Asociația comercianților din centrul vechi intenționează să lupte pentru impunerea, prin intermediul Consiliului Local, a unor norme de comerț civilizat, a mai arătat Munthiu. Preşedintele asociaţiei, Ioan Miclea, a informat că face comerț de 27 de ani, că el și alții au închiriat spațiile pe bani mulţi, iar după ce le-au cumpărat, le-au renovat, astfel că şi datorită lor centrul istoric arate frumos.
  În Piața Centrală sunt 49 de numere și la parter sunt 36 de spații comerciale, bănci, magazine, notariate. Pietonalul Liviu Rebreanu are și el 40-50 de numere și acolo sunt 40 de mici buticuri. (...) Eu, pentru un imobil din Piața Centrală pe care l-am renovat, am așteptat doi ani după toate avizele”, a spus Ioan Miclea.
  S-a mai spus că din cauza cortului clienţii nu au mai putut parca mașinile lângă magazine, iar vânzările au scăzut și abia după ridicarea lui s-au simțit din nou creșteri la încasări.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close