Ioan Turc: „Vom plăti mulţi ani de aici înainte, noi și cei care vin după noi, fantezia administraţiei PSD”

-A A +A

Ioan Turc: „Vom plăti mulţi ani de aici înainte, noi și cei care vin după noi, fantezia administraţiei PSD”
Președintele Filialei Bistriţa-Năsăud a Partidului Naţional Liberal, Ioan Turc, a reluat, în conferinţa de presă de luni, situaţia evidenţiată de proprietarii de afaceri din Centrul Vechi, care şi-au prezentat nemulţumirile, la sfârşitul săptămânii trecute, în legătură cu înţelegerea pe care primăria o manifestă faţă de activităţile economice desfăşurate în cortul instalat lângă pietonal, care le-a afectează veniturile.
Nemulţumiţi pe bună dreptate! Aflăm faptul că acești oameni, în încercarea legitimă de a avea o discuţie cu administraţia PSD a Bistriţei, sunt trataţi de o manieră cu totul și cu totul reprobabilă. Aflăm faptul că li se dă cu flit. Ce se întâmplă în centrul istoric după ce terasele sunt retrase odată cu venirea sezonului rece, vedem cu toţii. Centrul istoric în Bistriţa pare un centru de staţiune la malul mării, în luna noiembrie. Sunt lucruri care s-ar putea face, dar obtuzitatea administraţiei PSD nu vede dincolo de geamul Primăriei Bistriţa. Câteva măsuri care ar putea fi luate cu caracter imediat: eliminarea taxelor pentru mașinile de aprovizionare în zona centrului istoric, amplasarea cortului, a celebrului cort, în faţa Palatului Culturii (este o zonă generoasă acolo, care până mai ieri, alaltăieri era folosită ca parcare privată), parcarea mașinilor din primărie se poate face pe strada Lupeni, în parcarea care a fost amenajată de primărie și care stă goală. Cunosc foarte mulţi oameni care lucrează în Primăria Municipiului Bistriţa, oameni de bun-simţ, oameni care ar înţelege acest imperativ, cu atât mai mult cu cât salariile celor din primărie sunt plătite din taxe și impozite locale, plătite inclusiv de cei care desfășoară afaceri în zona centrului vechi”, a spus Ioan Turc.
Din punctul de vedere al liderului PNL, în centrul istoric se face concurenţă neloială, astfel că atmosfera nu este de natură să stimuleze activităţi economice. Nu se poate vorbi de performanţe, ci abia de subzistenţă în zona centrală, a spus președintele PNL.
Ioan Turc a vorbit şi despre pârtia de schi din Wonderland, o investiţie pe care a catalogat-o drep una „total nefericită”: „Pârtia de schi nu poate fi omologată, după ce toţi locuitorii acestui oraș am plătit această investiţie, din punctul meu de vedere, total nefericită, prin credite. Vom plăti mulţi ani de aici înainte, noi și cei care vin după noi, fantezia administraţiei PSD. Ea nu poate fi omologată și se cer alte și alte investiţii. Alţi bani îngropaţi în acel rât sau deal. Asta face o administraţie obtuză în municipiul Bistriţa”.
Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud a făcut şi câteva comparaţii între Bistriţa şi alte oraşe din ţară: „Am venit aseară de la Sibiu și vreau să spun că centrul Sibiului freamătă de viaţă, deci într-adevăr simţi pulsul unui oraș european, al unui oraș cu adevărat prosper. Străzile din Bistriţa sunt un dezastru”, despre strada Nicolae Titulescu acesta spunând că este „un câmp tactic pentru manevre NATO”. De asemenea, Turc a apreciat faptul că la Brașov au fost îngropate reţelele de utilităţi, în timp ce la Bistriţa acestea sunt suspendate.

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

La aberatiile administratiei Cretu, liderul PNL Bistrita-Nasaud sugereaza cateva solutii de bun-simt:
-Mutarea Cortului din Piata centrala in Piata Culturii unde nu blocheaza circulatia;
-Utilizarea parcarii de pe str. Lupeni, inclusiv pentru masinile primariei. Pentru asta ar trebui deschis un acces pietonal pe sub una din arcadele Sugalete din Piata Centrala pana in parcare, pentru ca sa nu mai ocolesti pana la masina;
-Intretinerea si repararea strazilor cu banii ingropati aiurea pe Dealul Cocosului . Este adevarat ca partia de schi este deja facuta cu o caruta de bani din imprumuturi bancare, insa primarul Cretu vrea sa mai faca un imprumut bancar la fel de mare pentru o alta aiureala numita Aqualand, in vreme ce multe din problemele edilitare raman nerezolvate.

imaginea utilizatorului Vizitator

Întîi să plătim prăpădul lăsat în urmă de guvernarea PNL.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close