|

Peste 750 de sancţiuni aplicate şoferilor care nu au respectat regulile de circulaţie, la sfârșit de săptămână

-A A +A

Peste 750 de sancţiuni aplicate şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie, la sfârșit de săptămână
În perioada 3 - 5 noiembrie a.c., poliţiștii bistriţeni au acţionat pe raza întregului judeţ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranţă publică, supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judeţ şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Cu ocazia activităţilor desfășurate, poliţiștii au constatat și aplicat 755 sancţiuni contravenţionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 170.000 lei. Faţă de 26 conducători auto, poliţiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La data de 3 noiembrie a.c., un bărbat de 48 ani, din Prundu Bârgăului, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitate, pe direcţia de deplasare Vatra Dornei - Bistriţa, pe fondul neacordării de prioritate a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 23 ani, din Bistriţa Bârgăului. În urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismelor. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 48 ani și pozitiv în cazul tânărului de 23 ani. Tânărul de 23 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
În noaptea de 3/4 noiembrie a.c., poliţiștii din cadrul Poliţiei orașului Sângeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 31 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflându-se sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
În noaptea de 4/5 noiembrie a.c., poliţiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr de 19 ani, din Șanţ, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În aceeași noapte, poliţiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 29 ani, din Lunca Ilvei, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul de 29 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, respectiv conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
În noaptea de 5/6 noiembrie a.c., un tânăr de 22 ani, din judeţul Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bsitriţa, a efectuat un viraj la stânga, pierzând controlul volanului și intrând în coliziune cu un copac din afara părţii carosabile. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, poliţiștii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiștii Biroului Rutier continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
La data de 5 noiembrie a.c., poliţiștii din cadrul Poliţiei orașului Sângeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 51 ani, din Sângeorz-Băi, în timp ce conducea o autoutilitară fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close