|

Cum te pregătești pentru un interviu de angajare

-A A +A

Cum te pregătești pentru un interviu de angajare
Mulți oameni se prezintă la interviul de angajare gândindu-se că se pot departaja cu ușurință de toți cei prezenți, cu ajutorul cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului și datorită personalității extraordinare. Totuși, în cele 30 de minute ale unui interviu, examinatorul foarte greu își poate da seama de aceste lucruri. Ce se poate simți însă, este disperarea și nepregătirea. Astfel, atunci când mergi la un interviu pentru un loc de muncă trebuie să fii foarte bine pregătit profesional dar și moral pentru a obține cele mai bune rezultate. Cursurile de calificare contează foarte mult dar și felul în care te prezinți. Pentru a inspira imaginea pe care ți-o dorești, împrumută 500 de coroane (låna 500 kr).
Întotdeauna trebuie să te pregătești pentru un interviu, chiar și atunci când ai mai multe într-o zi. Citește tot ce poți găsi despre companie și poziția pe care ei o oferă. Acest lucru te va ajuta să pari mai încrezător dar și să anticipezi unele întrebări pe care angajatul de la resurse umane ți le va pune. De asemenea, vei părea mult mai pregătit atunci când vei pune întrebări la momentul potrivit și nu vei aștepta finalul interviului pentru a clarifica câteva lucruri în grabă. Trebuie să privești interviul ca o conversație în care ți se prezintă anumite probleme cărora tu trebuie să le găsești rezolvarea. Nu-ți fie frică să ceri clarificări la momentul respectiv, deoarece acest lucru va fi apreciat mai mult.
Puncte în plus vei primi și dacă vei menționa cu ce poți ajuta tu compania. Nu numai diploma contează în aceste situații. Dacă ai făcut anumite cursuri, menționează acest lucru. Dacă ai aptitudini foarte specifice, acestea te pot ajuta. Iar dacă te prezinți ca un produs, atunci interviu va fi un succes. Orice situație care ți se pune în față ai grijă să vorbești despre rolul pe care îl joci tu în rezolvarea acesteia, bazându-te pe certificările pe care le ai sau pe cunoștințele de la celelalte locuri de muncă.
La un interviu trebuie să fii foarte atent la comunicarea non-verbală. Nu sta cocoșat, cu mâinile în sân sau cu brațele în jurul corpului. Încearcă să gesticulezi moderat, deoarece asta indică că ești o persoană activă. Dacă ți se pune o întrebare care te încuie, încearcă să nu pari surprins sau stresat. Cu cât mai jovială pare poziția ta, cu atât mai multe șanse de a fi angajat ai. Dar nu numai la gesturile tale trebuie să fii atent ci și a celui care îți ia interviul. Vei putea citi pe fața lui dacă ai greșit ceva, dacă ai dus prea departe un subiect sau dacă vorbești prea mult despre ceva anume.
Felul în care te prezinți contează foarte mult. Nu uita că în jumătate de oră sau o oră cineva nu te poate cunoaște foarte bine. Din acest motiv trebuie să ai încredere în tine. Ceea ce înseamnă că trebuie să arăți impecabil și să nu indici niciodată că ai nevoie de acel salariu. Dacă ai probleme cu banii, împrumută 20000 de coroane fără istoric de credit (låna 20000 utan uc). Îți va fi mai ușor să îți negociezi poziția și salariul dacă ai o pătură de bani care să te adăpostească de câteva săptămâni fără salariu.

(P)

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close