Iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei: „Fără penali în funcţii publice”

-A A +A

Iniţiativă cetăţenească de modificare a Constituţiei: „Fără penali în funcţii publice”
Uniunea Salvaţi România a anunţat că va începe strângerea de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească care să transpună în Constituţie cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: „Fără penali în funcţii publice”.
USR consideră că se impune introducerea acestei interdicţii în Constituţie, în contextul asaltului asupra Justiţiei pe care coaliţia PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii, cu OUG 13, și care a culminat după nouă luni cu proiectul de modificare a legilor justiţiei, ce subminează independenţa magistraţilor și anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu.
USR s-a opus cu toată forţa și a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reușit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de salvare a corupţilor. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această iniţiativă, pentru a reuși împreună să oprim asaltul asupra Justiţiei. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu își va permite să blocheze în Parlament o iniţiativă cetăţenească semnată de peste 500.000 de oameni, așa cum a făcut până în prezent cu toate proiectele iniţiate de opoziţie pentru a curăţa politica românească”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close