Ţara mea

Marea Revoluţie Socialistă din octombrie, sub spuza minciunilor ideologice

-A A +A

Marea Revoluţie Socialistă din octombrie, sub spuza minciunilor ideologice
Se spunea că în Rusia erau coapte condiţiile pentru preluarea puterii de către masele largi, populare, de către proletariat, categorie care nu avea proprietăţi şi îşi vindea forţa de muncă pentru a supravieţui.
Este greu de ştiut din cărţile apărute înainte de 1989 istoria evenimentului „epocal”, prefaţat de sângeroasa revoluţie de la 1789 din Franţa, luată de model în Rusia, unde după acapararea puterii de către „mase” s-a pus problema lichidării a tot ce a fost burghez, inclusiv a căii ferate. Despre starea politică a Rusiei se cunoaşte că a fost, în Primul Război Mondial, parte a Antantei, angrenată în război cu Puterile Centrale.
Aflat în exil în Elveţia, Lenin ar fi fost ajutat de serviciul secret german să ajungă în Rusia, unde era „nevoie” de el. Nemţii i-au pus la dispoziţie unul sau mai multe vagoane de cale ferată, bani etc. şi acesta ar fi călătorit prin Finlanda, spre a ajunge în „focul revoluţiei”. Capul revoluţiei era purtat de învăţătura lui Marx și de interesul Germaniei de a crea o răzmeriţă în Rusia, de a o slăbi, cum de fapt a şi reuşit, chiar să o scoată din război. Mai încolo, lucrurile sunt prea simple: împăratul Nicolae al II-lea şi familia sa au fost omorâţi la Ekaterinenburg. Se spune că între casele împărăteşti ale Rusiei şi Germaniei ar fi fost vreun grad de rudenie; în general, toate marile familii imperiale ale Europei se cam înrudeau. Dar degeaba!
Peste evenimentele propriu-zise s-au aşezat minciunile propagandei ideologice comuniste sovietice, încât astăzi probabil că este greu de cernut adevărul de fals. Unele scene pe care le credeam filmate în timpul evenimentelor ar reprezenta, de fapt, filmări ale marelui cineast rus Eisenstein, făcute la distanţă de zece ani de „epocala victorie”. Asaltul asupra Palatului de Iarnă a devenit un moment „strategic” al revoluţiei comuniste. Când l-ar fi învăţat un comunist rus pe Fidel Castro al Cubei cum să înfăptuiască revoluţia, i-ar fi spus: „Ieșiţi din pădurile voastre și atacaţi Palatul de Iarnă”, dar cubanezii nu aveau palat de iarnă...
Este nostim ca la aniversarea revoluţiei să mai apară nostalgici în Piaţa Kremlin, este chiar de groază, dacă ne gândim la atrocităţile, la suferinţele produse de acea nebunie instalată prin frumoasa „colaborare” dintre Rusia și Germania.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close