Profesori și elevi din Salva, Italia, Spania şi Grecia, la Biblioteca Judeţeană în cadrul unui proiect Erasmus+

-A A +A

Profesori și elevi din Salva, Italia, Spania şi Grecia, la Biblioteca Judeţeană în cadrul unui proiect Erasmus+
  La Biblioteca Judeţeană „George Coșbuc” s-au desfășurat miercuri, de la ora 10.00, primele activităţi din cadrul proiectului Erasmus+ „Other, alike, the same”. Protagoniștii evenimentului au fost 33 de delegaţi - profesori și elevi - din Italia, Spania, Grecia, iar în calitate de amfitrioni, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale „Tiberiu Morariu” din Salva.
  Coordonatoarea proiectului este profesoara Vasilica Gazdac, care ne-a comunicat că scopul acestuia este cercetarea teoretică și practică a temei „Migraţia, identitatea europeană și colaborarea educaţională între școlile cuprinse în activităţi”. În cadrul întâlnirii a fost lansată cartea „Gânduri europene”, de Maria Lucia Delipario și Vasilica Gazdac, apărută în acest an și reunind codurile aferente anumitor ţări, care au fost realizate de elevi pentru a putea fi citite de telefon sau tabletă, pentru a se obţine date istorice și turistice despre respectivele obiective. Tot în cadrul întâlnirii a fost vernisată expoziţia de desene având ca temă migraţia, după care profesoara Găzdac a avut un dialog video cu doctorandul Iulian Maxim Morariu de la Universitatea din Geneva, despre influenţa religiei asupra migraţiei în perioada actuală. Profesoara Găzdac a subliniat nivelul bun al discuţiilor dintre parteneri și cadrul de excepţie de la Biblioteca Judeţeană, cu care dorește să mai colaboreze. Echipa proiectului a făcut o vizită şi la Consiliul Judeţean.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close