|

Bistrița, capitala culturismului mondial

-A A +A

Bistrița, capitala culturismului mondial
  La sfârşitul acestei săptămâni Bistrița va deveni capitala culturismului mondial, prin organizarea, în premieră, a Campionatului Mondial de Culturism și Fitness 2017. Aceasta a fost, în sinteză, ideea promovată în contextul conferinței de presă ce a avut loc joi, de la ora 13.00, la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.
  Printre aspectele de ordin organizatoric, prezentate de președintele Comisiei mass-media din cadrul Federației Române de Culturism și Fitness, Marius Portik, au reținut atenția, ca deosebit de importante, măsurile de securitate adoptate, inclusiv interzicerea accesului în Sala Polivalentă cu obiecte contondente. Conferința a culminat cu prezentarea Lotului de Culturism-Fittness al României, în care se regăsesc nume grele ale culturismului național și mondial, între care Lucian Popa, triplu campion mondial la fitness juniori, Costel Torcea - campion european en titre la Masters, Ioana Șulea - campioană mondială en titre, secţiunea bikini fitness, Diana Pivniceru - multiplă campioană națională bikini fitness, Sebastian Văsuț – vicecampion european, Popa Andrei – vicecampion european, Vasile Șerban – multiplu campion național, campion balcanic, Costin Ilinca – vicecampion european categoria men's physique și exemplele ar putea continua.
  Preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, a salutat prezența membrilor lotului de culturism-fitness, urându-le succes în confruntarea ce va urma, în condițiile în care se va înregistra, cu certitudine, un record de participare la un campionat mondial de culturism: 56 de țări participante, 526 de sportivi, 216 delegați ai federațiilor naționale și 250 de alți participanți la eveniment.
  Fără a folosi cuvinte mari, dacă nu este cel mai mare eveniment de acest gen din România, este, cu siguranță, printre cele mai mari (...) Mă bucur că, de azi, județul Bistrița-Năsăud, municipiul Bistrița, vor fi pe harta unor competiții de cel mai înalt nivel”, a spus Emil Radu Moldovan.
  Importanța evenimentului a fost subliniată și de viceprimarul Gelu Muthi, care le-a urat succes sportivilor români și i-a îndemnat pe bistrițeni să participe.
  Gabriel Toncean, președintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, a fost inițiatorul unui gest inedit, donându-i președintelui CJ Bistrița-Năsăud un echipament complet de sportiv al lotului național, îndemnându-l să se prezinte la sală.
  Prezență fermecătoare la astfel de evenimente, Roxana Ciuhulescu, asiduă promotoare a acestui sport, a precizat că fondurile colectate la acest eveniment – 15 lei biletul pentru o zi, 20 de lei pentru ambele zile – vor fi donate integral pentru sprijinirea unor cazuri sociale. De asemenea, a anunțat prezența președintelui Federației Internaționale de Culturism și Fitness, Rafael Santonja, aspect care confirmă importanța în plan internațional a evenimentului.
  Campionatul Mondial de Culturism și Fitness 2017 începe vineri, la ora 17.30, şi se va încheia luni.

  Alexandru Georgiţă

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  frumoasa şi bestiile (pe fundal) :))

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close