|

Ioan Peteleu: Guvernul PSD-ALDE, călăul IT-ului românesc

-A A +A

Ioan Peteleu: Guvernul PSD-ALDE, călăul IT-ul românesc
Nici un guvern al României de după 1989 nu a avut o intervenţie mai brutală în sectorul privat și în economia ţării decât actualul guvern format de coaliţia PSD-ALDE. Au fost creșteri și scăderi de taxe și impozite, au fost modificări ale legislaţiei fiscale de-a lungul timpului, dar niciodată statul nu a intervenit cu atâta brutalitate în relaţia angajator-angajat.
Să obligi una dintre părţile unui contract încheiat de comun acord să crească o anumită valoare pentru ca cealaltă parte să nu piardă, este o intervenţie în forţă, ieșită din comun, în mediul privat și în economie, care ne duce tot mai mult cu gândul la comunism, la dictatură.
Se fac prezentări în care li se spune oamenilor că o să câștige doi sau trei lei în plus și că angajatorii nu o să piardă nimic, ceea ce este cu totul fals, cel puţin în sectorul IT, unde, dacă se păstrează aceeași anvelopă salarială, deci nu vorbim doar de brut, angajaţii pierd aproximativ 20% din salariul net. În condiţiile păstrării salariului net actual, angajatorii trebuie să-și mărească costurile salariale cu cel puţin 10%, în condiţiile în care veniturile rămân la același nivel, iar asta doar pentru că așa vrea guvernul.
Practic, actualul guvern decapitează un sector economic cu potenţial mare de creștere, care a ajuns să contribuie substanţial la PIB-ul României, cu aproximativ 6%: sectorul IT. Nu mai vorbim de exodul de creiere care o să fie un efect colateral al acestor măsuri populiste. După ce că stăm prost cu forţa de muncă în domeniu și nu numai, în loc să fie luate măsuri stimulative, actualul guvern procedează tocmai invers.
Această așa-zisă revoluţie fiscală este de fapt o involuţie socială, care va avea repercusiuni foarte grave asupra economiei și a societăţii românești în general. Creșterea datoriei externe, creșterea dobânzilor, creșterea inflaţiei, căderea monedei naţionale în raport cu principalele valute sunt doar câteva semne clare că România nu este pe drumul cel bun și că cei care sunt „la butoane” sunt niște incompetenţi populiști și demagogi.

Ioan Peteleu,
președintele Filialei Bistriţa-Năsăud a Patronatului Naţional Român

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close