|

Tabără de pregătire a voluntarilor bistrițeni

-A A +A

Tabără de pregătire a voluntarilor bistrițeni
Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița organizează în perioada 10 - 12 noiembrie 2017, la Centrul Misionar de Tineret din Sângeorz-Băi, o tabără de pregătire a voluntarilor pentru taberele viitoare, intitulată „Cu voluntariatul în tabere nu-i de joacă! Fii pregătit!”, ediția a II-a. Pe perioada celor trei zile de tabără, participanții vor avea prilejul să își întărească decizia de a se implica în comunitate prin voluntariatul de tabără, să cunoască implicațiile și avantajele organizării unei tabere, să deprindă abilități specifice (animație socio-educativă, coordonarea unui atelier, coordonarea unui grup, moderarea de discuții, coordonare de jocuri, relaționarea cu participanții și cu ceilalți voluntari) și să elaboreze pe echipe un plan pentru o tabără comunitară. Prin organizarea acestei tabere, asociația își dorește să reușească să promoveze ideea de voluntariat și de implicare civică în rândul tinerilor, prin tabere, având mai multe obiective finale: dobândirea de cunoștințe teoretice despre organizarea unei tabere de la A la Z și despre specificul voluntariatului în tabere; dobândirea de abilități practice în organizarea unui program de tabără și a activităților specifice de tabără; însușirea unor metode de lucru cu copiii, adolescenții, tinerii și voluntarii; dezvoltarea conceptului de tabără comunitară. Tabăra se adresează tinerilor din municipiul Bistrița, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, și va cuprinde un program diversificat: ateliere, workshop-uri, team building, jocuri, sport, teatru și discuții. Proiectul este cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2017, iar participanții vor primi diplomă de „voluntar de tabere”, recunoscută în toate asociațiile de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului.

pr. Tudor Mudure,
inspector de tineret

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close