Mare bucurie pentru credincioșii năsăudeni de la Valea Spinului:

Părintele Iulius Mureșan a fost instalat ca paroh al bisericii ”Sfântul Ilie”

-A A +A

Părintele Iulius Mureșan a fost instalat ca paroh al bisericii ”Sfântul Ilie”
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
foto: Mesagerul de BN
  În duminica ce-i prăznuiește pe Sfinții Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra şi Vasile din Telciu, primul paroh al bisericii cu hramul ”Sfântul Ilie” din Năsăud, Iulius Mureșan, a fost instalat în parohie. Ceremonia a avut loc în cadrul unei slujbe oficiate de un sobor de preoți condus de protopopul de Năsăud, preacucernicul părinte Ioan Dâmbu. Lăcașul de cult a fost neîncăpător pentru mulțimea de credincioși ai parohiei gazdă, cât și din împrejurimi. Din cuvântul de învățătură al părintelui protopop s-au desprins învățături despre post, rugăciune și dragoste, iar în încheiere noul preot a fost încurajat în misiunea care i-a fost încredințată, aceea de a păstori cu timp și fără timp credincioșii încredințați. Bucurându-se de mare trecere în rândul credincioșilor zonei, părintele Iulius Mureșan și-a câștigat dreptul de a deveni paroh al bisericii ”Sfântul Ilie” în urma unui concurs organizat de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

  Piatra de temelie a celei mai noi biserici ortodoxe din Năsăud, a cincea (fără cartierele aparținătoare), a fost pusă pe 5 octombrie 2012 de către Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, prima slujbă fiind oficiată în 20 iulie 2015.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.4 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Foarte frumos,ne bucuram ,dar v-a scapat ceva.Ati uitat sa,,pomeniti"pe cei care au trudit financiar , material si cu lucru efectiv la ridicarea Paraclisului Sf.Ilie.In rest sa ne dea D-zeu sanatate si sa auzim numai de bine.

  imaginea utilizatorului Adela

  Vizitatorule draga,referitor la comentariul tau:cum nu au fost pomeniti?" Lăcașul de cult a fost neîncăpător pentru MULTIMEA DE CREDINCIOSI ai parohiei gazdă, cât și din împrejurimi", ca doar ei au fost cei care au contribuit, trudit financiar , material si cu lucru efectiv la ridicarea Bisericii Sf.Ilie,drept dovada ca au fost prezenti acolo. Pace si liniste mai fratilor !!!!

  imaginea utilizatorului Vizitator

  Serios???? Ești pe lângă....!!!!

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close