|

Patru medalii de aur pentru români la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness de la Bistriţa

-A A +A

Patru medalii de aur pentru români la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness de la Bistriţa
  Olimpienii s-au adunat în masă la Sala Polivalentă din Bistriţa, pentru a etala concepţia lor despre ce înseamnă estetica umană. Bărbaţi şi femei, tineri şi... mai puţin tineri (pentru că nu-i pot spune vârstnic un om care arată ca desprins din filmele cu eroi) s-au întrecut pentru a convinge juriul şi pentru a impresiona publicul.
  Ce înseamnă culturismul? De la Florin Uceanu (16 titluri naţionale) ştiu că este disciplina sportivă în care se antrenează toată musculatura corpului. Iar ţelul este de a atinge un ideal de frumuseţe și simetrie pe care fiecare practicant şi-l stabileşte personal. Nu vorbesc doar despre culturismul de performanţă, ci despre modul de viaţă al fiecăruia, atât de bine punctat de Rafael Santonja şi Gabriel Tonceanu în fiecare declaraţie. Iar competitorii din cadrul Campionatului Mondial de Culturism şi Fitness sunt modele demne de urmat, modele atestate, aşa cum spunea Costin Ilincă în interviul acordat „Mesagerului de Bistriţa-Năsăud”.
  Sportivii români şi-au demonstrat valoarea, obţinând patru medalii de aur: Horia Șchiopu, la secţiunea Junior Men's Physique 16-23 de ani, categoria 178 cm, dar și la categoria open, devenind campion mondial absolut; Lucian Popa, la secţiunea Fitness masculin 16-23 de ani (își adaugă, astfel, la palmares, al treilea titlu mondial, pe lângă cel de campion european); Jenica Stan, cea mai tânără concurentă din campionat, la secţiunea Women's Physique open, dominată, pe podium, de sportivele din România.
  Clasări de excepţie au avut și sportivii Sebastian Lupescu (Junior Men's Physique 174 cm) și Ionela Ion (Women's Physique) – argint, Andrei Alexandrescu (body building 40-44 ani) și Maria Onea (Women's Physique) – bronz şi Costin Ilincă (Men's Physique) - un meritoriu loc 4.
  De asemenea, România a obţinut locul II pe naţiuni, la juniori.

  Alexandru Georgiţă

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close