|

Stelian Dolha: ALDE nu are altă șansă decât să caute sprijin către opoziţie și mai ales către PNL

-A A +A

Stelian Dolha: ALDE nu are altă șansă decât să caute sprijin către opoziţie și mai ales către PNL
Decizia celor de la ALDE de a-și înfrunta partenerii de guvernare și de a se mobiliza pentru a impune două tururi de scrutin în alegerile locale este o schimbare de discurs interesantă a acestui partid, rămas prea multă vreme satelit a guvernării.
Faptul că a fost unanimitate de voturi atunci când au decis susţinerea schimbării legii alegerilor locale spune multe despre neliniștea cu care privesc spre anul 2020, o neliniște pe care n-ar fi stricat să o aibă și în 2016, când PSD, ajutat de această lege, a reușit să-și întindă și mai mult dominaţia asupra ţării.
Și da, are dreptate președintele ALDE din Bistriţa-Năsăud, PSD nu are niciun interes să schimbe legea, de vreme ce are 2.800 din 3.800 de primari din ţară, iar un singur tur îi garantează că peste 80 la sută dintre aceștia vor rămâne în funcţie. Așa că ALDE nu are altă șansă decât să caute sprijin către opoziţie și mai ales către PNL, partid care are deja în circuitul parlamentar mai multe iniţiative pentru impunerea a două tururi de scrutin la alegerile locale din 2020, singura garanţie a asigurării reprezentativităţii celui ales.
Nici nu mai e nevoie ca ALDE să-și risipească resursele redactând un proiect de lege nou, de vreme ce la Senat așteaptă să fie votată o iniţiativă legislativă a PNL, și care va trece rapid în Camera Deputaţilor, care e decizională. Și putem tranșa astfel povestea reașezării alegerilor locale pe un făgaș democratic la începutul lui 2018, mai repede cu un an decât a prevăzut președintele de la ALDE Bistriţa-Năsăud, care era mulţumit cu un răgaz până în 2019.
Știţi bine însă că vorbele sunt vorbe și așa rămân dacă nu sunt dublate de fapte: dacă tot recunoașteţi că aveţi opinii divergente cu PSD-ul pe acest subiect, dar din declaraţiile făcute se vede clar că și pe altele, inclusiv pe ultimele măsuri fiscale, nu vă rămâne altceva de făcut decât pasul decisiv: rupeţi-vă de această guvernare și de acest partid clientelar care scufundă ţara! Aveţi ocazia să o faceţi, iată, odată cu moţiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose care va fi depusă de PNL și votată în această toamnă.
Demonstraţi atunci că nu sunteţi indiferenţi la haosul dement în care aruncă mediul de afaceri din România și întreprinzătorii, pe care spuneţi că-i reprezentaţi, odată cu așa-zisa revoluţie fiscală și puneţi umărul la aruncarea lor peste bord de la guvernare, înainte de a fi prea târziu!

primvicepreședinte PNL Bistriţa-Năsăud,
Stelian Dolha

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close