Doru Cernea, o foarte frumoasă expoziţie pentru bistriţeni

-A A +A

Doru Cernea, o foarte frumoasă expoziţie pentru bistriţeni
  La Galeria „Atelier C14” a fost inaugurată vineri, la ora 18.00, expoziţia artistului Doru Cernea, prezent pentru întâia dată în faţa bistriţenilor iubitori ai plasticii. Câteva zeci de lucrări au fost așezate pe simezele tinerei galerii, care a reușit până în prezent un șir de cinci expoziţii, în care au expus artiști cu personalităţi puternice, fapt ce conferă, în mod evident, și galeriei o identitate proprie în cadrul activităţii plastice bistriţene. Despre lucrările pictorului Cernea au vorbit pictoriţa Cornelia Terzanski și directorul Muzeului Judeţean, dr. Corneliu Gaiu, relevând atât aspecte biografice, cât și liniile de forţă ale creaţiei artistului.
  Doru Cernea s-a născut la Stupca, judeţul Suceava, și a absolvit Institutul Politehnic din Iași, iar din 1999 este membru activ al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziţia are ca dominantă o nedezminţită unitate stilistică, rezidând într-un univers artistic cu o semnificativă amprentă personală a unui autor care exersează un mod de creaţie situat în incerta zona a intersecţiei figurativ-nonfigurativ. Fiecare dintre lucrări aminteşte, în plenitudinea nonfigurativului de obiecte, teme care au fost distilate de autor și au trecut pe pânză ca discrete semne ale unui palimpsest.
  De remarcat un colorit care, de asemenea, reprezintă o coordonată a specificităţii creaţiei lui Doru Cernea. Imaginarul privitorului este ghidat în zona reprezentării zborului. Reţelele de culori pe care le permite acuarela sugerează uneori mari păsări de munte, cu penajul în plutire sau după ce au fost vânate.
  Expoziţia merită văzută, în primul rând pentru valoarea lucrărilor, pentru ineditul creaţiei pictorului Cernea, unul dintre artiștii reprezentativi ai UAP Iași.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close