|

Două autoutilitare cu care se transporta material lemnos fără documente legale, confiscate de poliţiști

-A A +A

Două autoutilitare care transportau material lemnos fără documente legale, confiscate de poliţiști
  Zilele trecute, poliţiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au desfășurat o acţiune pe raza comunei Salva, având scopul de a preveni și a combate delictele silvice. Cu ocazia activităţilor desfășurate, poliţiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, care transporta cantitatea de 2,39 mc de material lemnos, fără a deţine documente de provenienţă legală. Astfel, cantitatea de material lemnos, în valoare de 1.245 lei, precum și autoutilitara folosită pentru transportul acesteia au fost confiscate. Conducătorul autoutilitarei în cauză a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 lei.
  În cadrul aceleiași acţiuni, poliţiștii au constatat și aplicat alte cinci sancţiuni contravenţionale, din care patru conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și una conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule, în valoare totală de 2.885 lei, au fost reţinute două permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au fost retrase două certificate de înmatriculare, respectiv trei plăcuţe de înmatriculare. Totodată, un autovehicul a fost indisponibilizat pentru lipsa asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.
  ***
  De asemenea, luni, 13 noiembrie a.c., pe DN 17, pe raza localităţii Tiha Bârgăului, poliţiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control în trafic o autoutilitară care transporta cantitatea de 1,38 mc de material lemnos, fără a avea documente legale de provenienţă și transport. Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 lei. Poliţiștii, împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Tihuţa Colibiţa R.A., au dispus confiscarea materialului lemnos, în valoare de 741,06 lei. Totodată, autoutilitara în cauză a fost indisponibilizată.

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close