Teoria oului

-A A +A

Teoria oului
Zi de luni. Început de săptămână cu ploaie. Dau să ies în oraș pentru rondul de dimineaţă. Soţia îmi amintește imediat să nu uit să cumpăr ouă.
- Da, zic, am să iau de la Profi, fiindcă oricum cumpăr pâine.
- Nu lua de la Profi, că-s scumpe, mă avertizează consoarta. Ia de la prăvălia mică de lângă noi.
Bine, și-am ieșit. De obicei, la prăvălia mică „de lângă noi” un ou este 0,43 – 0,45 lei, e adevărat, ouă mici. Ajuns la Profi, mai cumpăr șuncă. Vânzătoarea de la tejghea îmi sugerează să iau ouă, că-s ieftine. Verific preţul: 0,69 lei/buc. Îmi zic că am să cumpăr când mă întorc acasă, așa cum a sugerat soţia. Dar, la mica prăvălie „de lângă noi”, surpriză: un ou se vindea cu 0,80 lei, tot ouă mici. Este clar că de data asta m-am păcălit. La Profi, pe deasupra, aveau expuse ouă mari.
Acum calculul este clar de trei luni. Pe piaţa produselor alimentare, începând din luna septembrie a acestui an, s-au scumpit în lanţ toate bunurile alimentare. Aspectul l-a observat oricare cetăţean român, gândindu-se și bombănind la adresa Guvernului ţării, a conducătorilor ei, care atât au învârtit și sucit noile prevederi din Codul Fiscal, încât i-au îmbrâncit pe bieţii români cu botul pe labe. Iată, dragi cititori, cine a pus și pune botniţe pe gurile românilor: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Tudose și miniștrii din Guvernul Prosperităţii Minciunii! Promisiunile PSD pentru un trai mai decent al românilor, promisiunile lui Liviu Dragnea pentru majorarea salariilor, au ajuns subiecte de ocară pe pancartele manifestanţilor ieșiţi să protesteze. Și mi se pare că lanţul scumpirilor – să nu uităm scumpirile la energie electrică, la gaze, la carburanţi și la apa potabilă! – nu se oprește aici. Cafeaua s-a scumpit de mult, legumele și frunctele, așişderea. Ceaiurile s-au scumpit. Mai avem puţin și un ou va costa 1 leu românesc.
Dacă aţi urmărit cursul valutar, leul românesc s-a depreciat și se va deprecia cu surle și trâmbiţe, în pofida minciunilor de prosperitate socială ale partidului de guvernământ. Salariul oamenilor muncii va scădea dureros de tare, cu toate „precauţiile” pe care, cică, Liviu Dragnea le-a „păstorit” spre binele tuturor.
Un ou = 1 leu. Iată, leul românesc nu mai stă tolănit, cum a afirmat, ritos, guvernatorul Băncii Naţionale a României în vara anului 2016. Guvernatorul se dădea șmecher, zâmbea, afirmând că leul românesc stă tolănit în raport cu alte valute, Isărescu folosind metoda de „comunicare” perfidă, potrivită unui hoţ versat! Leul românesc nu mai lenevește, ci a început să muște și să zgârie. Iar o valoare depreciată în raport cu euro, cu dolarul, pentru România este dezastruoasă, anunţă vremuri financiare și economice grele, dă trompetă noii crize financiare pentru ţara noastră. Ar trebui (și ar cam fi cazul) ca guvernatorul Mugur Isărescu să-și prezinte demisia (deși gestul nu ar încălzi nici un buzunar al vreunui român!), în frunte cu Liviu Dragnea, șeful PSD. Guvernatorul Băncii Naţionale este pe această funcţie din 1990, este cel care a participat la accelerarea devalorizării leului (dacă vă mai amintiţi) imediat după „revoluţia” lui Ion Iliescu, Petre Roman și Silviu Brucan. Cred că Mugur Isărescu este cel mai longeviv guvernator bancar din lume, mă mir că încă nu a fost fotografiat, medaliat și înscris cu litere de aur în Cartea Recordurilor de pe Pământ.
Un ou = 1 leu!
În România, poziţia politicianului a devenit o favoare în sinea celui care exercită funcţia politică, care îndeplinește această funţie, a demnităţii de politician. Politicianul român lucrează numai pentru el. România poate fi spulberată, și ce dacă?, în concepţia unui astfel de demnitar. Și, în cazul politicienilor români, vorbim despre demnitate fără nici un rost, fără exercitare. În primul rând, deoarece politicianul român nu cunoaște acest termen, demnitate, îi este străin, nu-i înţelege sensul și, mai ales, nu înţelege ce presupune ca şi comportament din partea lui, pentru ca să merite acest statut, acela de demnitar. În cazul politicianului român, putem vorbi de demnitate, de poziţia lui, doar dacă ne referim la „poziţia maimuţei în faţa bananei” sau la „demnitatea gorilei de a-și apăra membrii grupului din habitat, și invers”, așa cum, de exemplu, au sărit imediat o liotă de PSD-iști ca să-l sprijine pe Liviu Dragnea în drumul său către dosarele întocmite de DNA. DNA este o instituţie pe care acest personaj politic bolnav și periculos pentru România ar dori să o spulbere și să înlocuiască Direcţia Naţională Anticorupţie (căci despre asta este vorba, despre corupţie!), cu Direcţia de Mângâiat Capete Plecate în faţa Binefăcătorului de Teleorman.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close