|

Tineri bistriţeni formaţi pentru a fi voluntari

-A A +A

Tineri bistriţeni formaţi pentru a fi voluntari
  Asociaţia Tinerilor Creștini Ortodocși Bistriţa a organizat în perioada 10 - 12 noiembrie 2017, la Sângeorz-Băi, o tabără de pregătire a tinerilor voluntari intitulată „Cu voluntariatul în tabere nu-i de joacă! Fii pregătit!”, ediţia a II-a.
  Pe perioada celor trei zile de tabără, participanţii și-au întărit decizia de a se implica în comunitate prin voluntariat, au cunoscut implicaţiile și avantajele organizării unei tabere, au fost deprinși cu abilităţi specifice (animaţie socio-educativă, coordonarea unui atelier, coordonarea unui grup, moderarea de discuţii, coordonare de jocuri, relaţionarea cu participanţii și cu ceilalţi voluntari), au învăţat să elaboreze pe echipe un plan pentru o tabără comunitară, au participat la programul catehetic și duhovnicesc desfășurat și și-au expus în mod direct dorinţa de a schimba ceva în jurul lor și de a arăta că se poate trăi frumos.
  Prin organizarea acestei tabere, asociaţia și-a dorit să promoveze ideea de voluntariat și de implicare civică în rândul tinerilor, prin tabere, având mai multe obiective finale:
  dobândirea de cunoștinţe teoretice despre organizarea unei tabere de la A la Z și despre specificul voluntariatului în tabere;
  dobândirea de abilităţi practice în organizarea unui program de tabără și a activităţilor specifice de tabără;
  însușirea unor metode de lucru cu copiii, adolescenţii, tinerii și voluntarii;
  dezvoltarea conceptului de tabără comunitară.

  Tabăra s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din judetul Bistriţa-Năsăud, iar proiectul a fost cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2017. Tinerii s-au bucurat de prezenţa P.C. pr. protopop de Bistriţa, Alexandru Vidican, care le-a vorbit despre frumuseţea tinereţii, spunându-le: „Bucuraţi-vă şi vă veseliţi... frumos”, pentru a fi plăcuţi şi lui Dumnezeu, şi părinţilor, şi societăţii. La finalul întâlnirii părintele protopop Vidican a înmânat tuturor Diplome de participare. Astfel, un numar de 50 de participanţi au primit diplomă de „voluntar de tabere” recunoscută în toate asociaţiile de tineret din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, ceea ce le dă posibilitatea de a fi viitorii voluntari în taberele organizate de asociaţiile noastre, şi cărţi pentru o dezvoltare personală armonioasă.

  pr. Tudor Mudure-Iacob,
  inspector de tineret

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close