O altfel de clacă a popii, la Năsăud

-A A +A

O altfel de clacă a popii, la Năsăud
  În ton cu vremurile, la Năsăud socializările ce-l au în centrul atenție pe un preot ortodox s-au... „upgradat”. Este cazul părintelui Iulius Mureșan, proaspăt uns paroh la biserica „Sfântul Ilie”, cel care, pentru a-și cunoaște mai bine enoriașii, a răspuns cu mare drag dorinței acestora de a le trece pragul casei, săptămânal, în cadrul unor șezători ad-hoc. După cum ne-au înfățișat Silvia Zagrai și Lenuța Nășcuț, s-a stabilit de comun acord ca aceste întâlniri să aibă loc în fiecare zi de joi.
  Prima gazdă a fost lelea Vică, o văduvă de i s-a dus vestea de gospodină ce-i. La cei peste 70 de ani, așa singură cum e, femeia își lucrează țarinile, ține animale și are o gospodărie exemplară. Ne-am strâns toți vecinii, alături de popa nost, părintele Iulius, pentru o seară de neuitat, de suflet. O fost și țigani, că așa-i creștinesc, să ne iubim toți, ca frații. Am povestit, am colindat, am degustat mâncăruri de post, a fost minunat”, ne-a declarat, vineri, Silvia Zagrai, ce locuiește în partea de jos a orașului, în zona numită, mai în glumă, mai în serios, „Sectorul Negru”.
  Potrivit acesteia, oamenii de aici de abia așteaptă următoarea șezătoare, stabilită prin rotație.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.4 steluţe (7 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close