A fost redeschisă biblioteca comunală din Parva

* Ioan Pintea: „Pe internet citești doar informație, dar lectura adevărată o faci doar din cărți!”

-A A +A

A fost redeschisă biblioteca comunală din Parva
  În comuna Parva a fost inaugurată, luni, biblioteca comunală, în prezența vicepreședintelui Consiliului Județean Vasile Puica, a directorului Bibliotecii Județene, Ioan Pintea, a primarului Ioan Strugari şi a peste o sută de elevi, profesori și săteni. De fapt, a fost o redeschidere a vechii biblioteci, reamenajată și reorganizată în cursul verii trecute, cu aportul bibliotecarilor de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc”.
  Biblioteca are două încăperi, rafturi și cărți noi, de asemenea, calculator. Pe pereți sunt tablouri cu mari scriitori români, inclusiv cu lingvistul Vasile Scurtu, originar din Parva şi al cărui nume îl poartă Şcoala gimnazială din localitate.
  Vicepreşedintele CJ Vasile Puica i-a îndemnat pe elevi, profesori şi pe toţi cititorii din comună să utilizeze cât se poate de des biblioteca, cel mai important centru de informare al comunității: „Copii, haideți la bibliotecă, să vedeți ce lume minunată descoperiți acolo! Când ținem o carte în mână, altfel înțelegem și simțim ceea ce citim în ea, decât dacă am citi pe internet!”.
  La eveniment a participat și preotul Crin Triandafil Theodorescu, cel care poartă de grijă Peșterii Tăușoare, aflată lângă Parva, şi care le-a transmis elevilor că „biblioteca este locul sufletelor mari”.
  Pe internet citești doar informație, dar lectura adevărată o faci doar din cărți! De aceea, primarii responsabili construiesc biblioteci în comunitățile lor”, a completat directorul Bibliotecii Județene, Ioan Pintea, care l-a rugat pe primarul Ioan Strugari să asigure în fiecare an un fond nou de carte.
  Pentru sprijinul acordat în vederea reorganizării bibliotecii, directorului Ioan Pintea i-a fost acordat titlul de „Cetățean de onoare” al comunei Parva, înmânat de primarul Ioan Strugari.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Gavrila Moldovan

  Vedeți până unde merge toleranța și deschiderea muritorilor de rând, în mileniul III, comparativ cu evul mediu și inchiziția, de a ajuns ca un pastor penticostal să înmâneze un titlu onorific unui preot ortodox. Frumos gest. Aici nu a funcționat statul paralel.

  imaginea utilizatorului Ioan

  Titlul onorific a fost înmânat de un primar unui director de bibliotecă județeană. De ce trebuie să amestecăm calitățile clericale ale celor două persoane, care dincolo de asta, în manifestarea lor religioasă, fiecare crede despre celălalt că este pe drumul pierzaniei?

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close