|

Ionuţ Simionca: Cum să-i obligi pe tineri să rămână în țară când tu nu le oferi o șansă de dezvoltare?

-A A +A

Ionuţ Simionca: Cum să-i obligi pe tineri să rămână în țară când tu nu le oferi o șansă de dezvoltare?
Actuala guvernare PSD-ALDE, în loc să îi încurajeze pe tineri să rămână în România prin crearea de locuri de muncă bine plătite şi oportunități de dezvoltare, vrea să-i oblige să muncească în România o perioada egală cu cea a studiilor, „să-i lege de glie”. Cum să-i obligi pe tineri să rămână în țara lor când tu nu le oferi o șansă de dezvoltare și un loc de muncă bine plătit? Tinerii trebuie să rămână în ţara lor de bunăvoie, într-o Românie cu o economie puternică, cu locuri de muncă bine plătite şi cu oportunități atractive. Aceasta e soluția, de asta au nevoie românii.

Ionuţ Simionca,
deputat PMP

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Raul

Cu respect,
Aceasta nu se va intampla niciodata in Romania.Locuri bine platite -la unii bugetari-munca nenormata,chiul.

imaginea utilizatorului Vizitator

Masura sugerata de Ministerul Educatiei este idioata si la limita legalitatii. In primul rand, sub aspect moral trebuie create facilitati si nu constrangeri pentru ca tinerii absolventi ai invatamantului universitar sa ramana si sa profeseze in tara.
In al doilea rand, sub aspect legal Romania este o tara a Uniunii Europene, iar romanii sunt cetateni europeni, avand aceleasi drepturi ca toti ceilalti locuitori ai statelor din UE. Intre aceste drepturi este si acela de a putea pleca oriunde si oricand in oricare din tarile UE si de a se putea intoarce atunci cand doreste in propria tara.

imaginea utilizatorului Cititor din Bistrita

Domnule, bati campii ! Romania este membra UE, dar nu UE ne dau banii necesari calificarilor prin facultatile de stat, care califica tinerii pe banii nostri publici. Ti se pare dumitale normal, ca statul asta ( prost, idiot si mana larga pana in acest moment... sa ma scuzati... ca ma iau toti dr.acii deja ... ) ca pe banii publici, ai nostri ai tuturor, sa formeze cadre cu inalte cxalificari si dupa absolvire acestia sa munceasca si sa produca avantaje de toate felurile si " plusvalore" strainilor si nu noua in primul rand ?
Domnule esti intreg la cap sau ba ?!
Nu opreste nimeni, pe nimeni... dar daca cineva doreste sa fuga si sa munceasca prin strainatati, mi se pare normal si moral, sa-si faca scolile si calificarile pe banii sai personali si nu pe cei ai nostri ai tuturor ! Efectiv dupa mine n-as elibera diplomele de absolvire decat dupa circa 10-15 ani de practica si de munca pentru societatea care l-a "purtat in scoala " , sau dupa ce "pune jos banii cheltuiti " cu "el, respectivul "... dupa care duca-se "invartinduse" !
Nu-i nici o "legare de glie " ... ci este o masura de bun simtz, este o masura de "trezire" a Romaniei... sa nu-si mai bata joc de banii nostri publici si sa nu mai fim "pro.stii Europei" ( sa ma scuzati ) ... , care efectiv ne folosesc forta de munca inalt calificata si ne-o exploateaza, fara ca noi sa beneficiem de ceva anume !
Corect este ca cine a beneficiat de "banii publici " in scolarizarea si formarea sa, o perioada de timp, sa lucreze si sa-si plateasca aceste cheltuieli si pe deasupra inca un beneficiu, o plusvaloare pentru cine l-a purtat in scoala, stimate "domn"... cu ideile dumitale aiurea !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close