Agro Ardeal a contribuit la bugetul de stat, în ultimii ani, cu peste 10 milioane de euro

-A A +A

Agro Ardeal a contribuit la bugetul de stat, în ultimii ani, cu peste 10 milioane de euro
În urmă cu mai bine de 22 de ani, Ionel Peica înființa firma Agro Ardeal, al cărei unic acționar era și este și azi. Curajul şi dorința de a pune pe picioare o afacere trainică au fost câteva dintre atuurile tânărului de 24 de ani, care a pornit la un drum lung și anevoios. Este un tip modest, care nu vrea să iasă în față. Foarte greu scoți de la el câteva cuvinte despre afacerea lui, despre realizări. Este dur, dar bun la suflet, înțelegător, iubește adevărul, iar pe toți cei care i-au trecut pragul cu vreo problemă, i-a ajutat.Ionel Peica
Ambițios, harnic și destoinic, Ionel Peica a reușit să se impună în industria cărnii după ani de muncă și sacrificii. Agro Ardeal este singura firmă din Bistrița-Năsăsud care, pe codul ei CAEN, a câștigat locul IV pe țară. Din surse sigure am aflat că Ionel Peica este primul asociat unic al unei societăți comerciale din judeţ care a depășit cifra de afaceri de 15 milioane de euro, anul trecut, și a plătit la bugetul de stat, în ultimii ani, peste 10 milioane de euro, fără a avea vreun contract cu statul! La momentul actual nu are nicio datorie, ceea ce este lucru mare.
În luna martie a anului 2009, asupra firmei sale s-a abătut un mare necaz: abatorul a fost cuprins de un puternic incendiu, care i-a produs pagube foarte mari, pierzând la acea vreme 100 de miliarde lei vechi. Nu s-a lăsat doborât, a pus din nou umărul la treabă și a reușit să-și revină.
Acum are peste 350 de angajați și spune câteodată că „nu am schimbat niciodată firma, nu am dat țeapă nimănui, nu am concediat pe nimeni și nu am nicio datorie. Am muncit mult, nu mi-am bătut joc de nimeni și nici de muncă, nici de firmă, nici de oameni”. Totodată, Agro Ardeal deține 500 de hectare de teren în proprietate și arendă, utilaje pentru a lucra aceste terenuri, magazii de depozitare de câte 3.000 de tone, dar și FNC (Fabrică de Nutreţuri Combinate) propriu, precum şi, potrivit unor surse, peste 1.500 de tauri pe două exploatații.
În acest an, pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie, Agro Ardeal și-a dublat cifra de afaceri față de anul trecut. Și asta, prin implicarea lui Ionel Peica. Tot timpul este la lucru. Ori la abator, ori în fermă, ori pe câmp, la arat, semănat... Sau este plecat prin țară, unde negociază contracte mari și care implică mari responsabilități, cu directori de multinaționale, ceea ce denotă implicare, seriozitate, credibilitate, corectitudine, muncă.
Se știe că Ionel Peica este un om retras, că își vede de afaceri și nu prea apare în public. Cineva se întreba, la un moment dat, oare cum se împacă cu ceilalți oameni de afaceri, cu cei din concurență, cu mediul politic, cu președintele CJ, Radu Moldovan. Cert este că Peica este concentrat pe dezvoltarea afacerii sale și nu se dă în vânt după publicitate.
În cadrul Agro Ardeal, care este un furnizor de referință pentru industria cărnii, funcționează abatorul pentru porcine, pentru bovine (conforme cu normele sanitare europene și USDA), precum și o abatorizare automată pentru ovine, ferme de vaci, porci, fermă de cereale, toate dotate cu cele necesare proceselor tehnologice care se desfășoară în această societate comercială.
Contactat telefonic, pentru a discuta despre investițiile și progresul firmei, dar și despre relația sa cu spectrul economic și politic din județ, Ionel Peica, cum îi este obiceiul, nu s-a putut „rupe” de afacerea lui nici o clipă, nici măcar pentru a ne dezvălui reţeta succesului.
Cei din jurul lui de multe ori îl aud spunând: „Uite că mă ajută Dumnezeu să trec peste toate greutățile și să ies la liman! Nu-s vrednic eu de mila și ajutorul lui Dumnezeu, cum m-a ridicat Dumnezeu din cenușă!”.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (7 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close