Proiect „Erasmus+”, la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”

-A A +A

„Erasmus+”, la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”
  La Centrul de Documentare al Colegiului Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa a avut loc, luni, prima întâlnire a participanţilor implicaţi într-un amplu proiect Erasmus+, ce urmează să se deruleze pe parcursul a doi ani şi la care vor contribui unităţi de învăţământ din România, Italia, Macedonia, Portugalia şi Turcia. La întrevederea de la „Grigore Moisil” au fost prezenţi profesori din toate şcolile partenere, elevi, invitaţi, reprezentaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, această primă întâlnire transnaţională desfăşurându-se până în data de 10 decembrie.
  Tema proiectului este «Incluziunea socială a elevilor dezavantajaţi» şi presupune aplicarea unor strategii didactice noi menite să atragă interesul elevilor pentru procesul de învăţare, prin implicarea lor activă în fiecare tip de activitate. Se urmăreşte, astfel, reducerea considerabilă a riscului ca aceştia să se simtă excluşi şi, implicit, a riscului de abandon şcolar, fenomen cu care ne confruntăm tot mai des în ultima perioadă”, după cum ne-a comunicat profesoara Sorina Cazacu.
  Proiectul are în vedere schimburi interculturale şi transferul de bune practici, atât între profesorii implicaţi, cât şi între grupurile de elevi cu risc de excluziune. În cadrul întâlnirii de luni a fost prezentat proiectul, apoi profesorii delegaţi au prezentat sistemul educaţional al ţării din care provin şi al şcolii în care îşi desfăşoară activitatea.
  Urmează ca pe toată durata săptămânii în curs să aibă loc activităţi prin care să fie puse la punct detaliile ce ţin de derularea etapelor proiectului. Cei opt profesori din şcolile partenere se află pentru prima oară în ţara noastră şi intenţionează să se familiarizeze cu sistemul educaţional românesc. Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa are nu doar calitatea de unic reprezentant al României în proiect, ci şi de coordonator al acestuia.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close