|

De Moş Nicolae, copiilor, cu dragoste!

-A A +A

De Moş Nicolae, copiilor, cu dragoste!
Te întrebi de fiecare dată, în fiecare an, cum reuşeşte Moş Nicolae să-şi păstreze buna reputaţie la avalanşa de cereri, de dorinţe şi de pofte pe care le înregistrează fără răgaz. Şi să poată monitoriza un an întreg faptele a milioane de copilaşi, mai mari sau mai mici. Şi să le poată împărţi în fapte bune şi mai puţin bune şi altele care nu trebuiesc repetate. Cum nu s-a auzit să aibă mii de angajaţi te face să-ţi zici: cu siguranţă Moş Nicolae foloseşte tehnologie de ultimă oră! Dacă se produce vreo eroare în sistemul „după faptă şi răsplată”, atunci vinovat e copilul: nu a primit cadoul sperat pentru că, spre exemplu, a ascuns părinţilor nota mică obţinută la matematică. Sau cadoul este mai îmbelşugat decât rezultatele sale pentru că a promis cu sinceritate că va face un efort mai mare în anul care vine. Moşul nu greşeşte niciodată! Nici părinţii nu greşesc vreodată! Dacă nu primesc ce au visat sau primesc ceva ce nu le place sau nu şi-au dorit, copilaşii sunt de vină. E momentul să oprim această nedreptate! Ca să nu ajungă pe mâna autorităţilor, ar fi bine ca adulţii, dar şi Moş Nicolae, să nu mai dea vina pe copii în aceste situaţii, ci pe măgăruşi ori pe iepuraşi sau pe pescăruşi. Astfel nuieluşele nu vor mai fi făcute cadou, ci vor rămâne la locul lor, salvând astfel natura şi aducând copiilor numai bucurie. La mulţi ani celor ce poartă numele moşului!

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close