|

Lumea mea depinde de noi

-A A +A

Lumea mea depinde de noi
  „Lumea mea depinde de noi” (My World Depends on Us) a fost anul acesta tema Săptămânii Educației Globale. Organizată anual în noiembrie, această săptămână este un eveniment de sensibilizare la nivel european, în educație formală și non-formală pe continent. Cu această ocazie, profesorii de educație fizică și sport de la Colegiul Tehnic Infoel, Colegiul Național Liviu Rebreanu și Liceul Tehnologic Forestier și-au propus să desfășoare împreună cu elevii o serie de activități sportive și, în același timp, educative.
  În cadrul activităților sportive, la disciplina sportivă fotbal, profesorii coordonatori Ilieșiu Leonida, Toderic Cristian, Zbînca Teodor au organizat o întrecere sportivă pe teren redus între echipele Colegiului Național Liviu Rebreanu, Colegiului Tehnic Infoel și Liceului Tehnologic Forestier, vizând conștientizarea de către elevii participanți a necesității respectării adversarului, a recunoașterii valorii celuilalt.
  Competiția a urmărit verificarea nivelului de dezvoltare biomotrică, atât la nivel individual, cât și colectiv, a fiecărei echipe, monitorizate într-un joc oficial, în regim de adversitate, utilizându-se cadrul regulamentar de joc. De asemenea, s-a urmărit și implementat spiritul olimpismului, vizându-se fairplay-ul reciproc, individual și de echipă, în condiții de adversitate, emulația și stimulul pentru mișcare, formarea eului personal, respectul față de coechipier, respectul față de adversar, respectul față de liberul arbitru, având ca obiectiv final conturarea caracterului și integrarea socială.
  Plecând de la ceea ce Albert Einstein spunea: „Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alții, rămâne pentru eternitate”, noi credem că este important să le oferim elevilor noștri cât mai multe activităţi şi să alocăm cât mai mult timp pentru mişcare. Studiile au dovedit că elevii fac mai multă mişcare atunci când sunt încurajaţi şi când au posibilitatea să încerce diferite tipuri de activităţi fizice. Astfel, sunt mai multe şanse să identifice activităţi care le plac, iar atunci când le place un anumit sport, îl practică din ce în ce mai mult, devenind din ce în ce mai activi.

  profesor Zbînca Teodor, Colegiul Tehnic Infoel,
  profesor Ilieșiu Leonida, Colegiul Național Liviu Rebreanu

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close