Majestatea Sa Regele Mihai I s-a înălțat la Cer

-A A +A

Majestatea Sa Regele Mihai I s-a înălțat la Cer
S-a înălțat la Cer pentru că Cerul înseamnă Eternitate.
Fiecare om, fiecare ființă omenească merită la finele anilor împliniți să ajungă în Eternitate și să o trăiască, dar îmi pare că M.S. Regele Mihai I merită Eternitatea ceva mai mult, cu prisosință.
Regele Mihai I, alături de mari bărbați ai Monarhiei Românești și vrednici bărbați ai țării, a făcut pentru România și din România un drapel tricolor care va fâlfâi veșnic, acum înălțat și drapelul în Cerul îndoliat. Seriozitatea și cumpătarea, și modestia care l-au însoțit în faptele sale de viață pot fi model de moralitate și curățenie pentru fiecare român și nu numai pentru români.
De-a lungul istoriei și a istoriei însângerate a țării noastre și a țării sale, hotărârile pe care Regele le-a luat au fost capitale. Aceste fapte sunt cunoscute, s-au scris despre ele mii de pagini. Au fost fapte – ca orice faptă, de altfel – care au fost contestate în împrejurările grele din anii Războiului Doi Mondial, dar aceleași fapte au trezit laude, admirație și împărtășire în cancelariile întregului Occident european și în inimile a milioane de români. Faptul că după încheierea mai degrabă a celui de-Al Doilea Război Mondial România a fost împărțită, ca și alte țări din estul Europei, sub diriguirea Uniunii Sovietice, se cunoaște foarte bine că se datorează „înțelegerii” dintre șeful sovietic, I.V. Stalin, și prim-ministrul britanic, Winston Churchill. În 1945, în preajma Tratatului de pace care urma să pună definiv capăt războiului, nici Regele Mihai, nici oamenii politici români (și nici mulți din străinătate) nu cunoșteau ce soartă cruntă a fost hărăzită României.
M.S. Regele Mihai I va rămâne în istorie ca o figură eroică și plină de virtuți, așa cum nu au mai avut românii de la Mihai Viteazul și Regele Ferdinand Întregitorul al României.
În după-amiaza zilei de marți, 5 decembrie 2017, am ascultat foarte multe mesaje de doliu, de condoleanțe, adresate Casei Regale a României și foarte multe evocări ale efigiei Regelui care a părăsit viața pământească. Din păcate – iar astfel de întâmplări nu pot fi evitate niciodată – din păcate am auzit și voci care și-au exprimat regretul cu privire la acest moment pe care România îl traversează, voci care acum ar trebui să fie retrase, voci care nu ar trebui să se facă auzite acum, care nu au avut niciodată respect față de adevărata istorie a țării noastre. Și nu mă feresc să îi numesc pe domnii: Ion Iliescu, Petre Roman și Traian Băsescu (ca fost secretar de stat și minisitru al Transporturilor în 1990-1992). Iar dacă ar fi trăit, Silviu Brucan ar fi trebuit să tacă la rândul său și mulți alți „academicieni”. Spun acestea pentru că întotdeauna, în orice conjunctură istorică, adevărul trebuie rostit, iar minciuna și ipocrizia denunțate.
Majestatea Sa Regele Mihai I al României și al tuturor românilor s-a înălțat la Cer...
(fotografie preluată de pe Gogea's Blog)

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 1 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

MOTTO:
"Lumea de mîine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie“
(Din discursul rostit de Regele Mihai în Parlamentul României)

Odata cu Regele Mihai , mai dispare unul dintre reperele morale cele mai puternice ale Romaniei. "Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos." mai spunea Regele Mihai în discursul sau din 2011, rostit in Parlamentul României.

imaginea utilizatorului Vizitator

Imaginati-va diferenta care ar fi fost daca imediat dupa as zisa Revolutie s-ar fi intors la conducerea tarii Regele Mihai...Este de ajuns sa te gandesti la cele doua personaje : Regele si tov. Iliescu... iar diferenta se vede de departe.
Din pacate, clica de comunisti care au preluat tara in dec. 1989 au facut tot ce au putut pentru a-l tine departe de putere, iar rezultatele le vedem si le simtim astazi...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close