|

Regele Mihai I al României a murit!

-A A +A

Regele Mihai I al României a murit!
Ultimul rege adevărat, urmaș al celor care au făcut România de astăzi posibilă, chiar dacă nu se trăgeau din Decebal și Traian. A făcut parte dintr-o altă lume, poate nu cea mai bună, poate nu perfectă, dar sigur mai ordonată, mai educată, mai corectă. A fost Rege în vremuri grele, suportând cu demnitate două dictaturi, nazistă și comunistă. A stat în exil aproape o viață de om. Istoricii știu mai bine ce a fost și ce nu a fost sau ce putea fi. Chiar dacă suntem aproape toți republicani, ne amintim de un singur lucru: regele Mihai era, permanent, varianta alungată și ipotetică de conducere a țării, mai ales în "epoca de aur". Era legătura cu lumea liberă, era însăși speranța. Acest lucru ne dădea tuturor optimism şi încredere. Acum El nu mai este. Trebuie să ne bazăm fiecare, de aici încolo, doar pe propriile forţe și nu pe personaje providențiale. Şi să trăim româneşte cu demnitate, aşa cum a facut-o regele nostru o viaţă întreagă.
Dumnezeu să-l odihnească în pace, în cel mai frumos regat!

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close