Teodora Purja din Agrieş, căutată şi de străini pentru arta sa

-A A +A

Teodora Purja din Agrieş, căutată şi de străini pentru arta sa
Un cercetător japonez, Norio Inagaki, s-a aflat, recent, într-o vizită de documentare în localitatea bistriţeană Agrieş, din comuna Târlişua, pentru a culege folclor de la unul dintre cei mai autentici rapsozi ai noştri, horitoarea cu noduri Teodora Purja.
După cum ne-a relatat fiica acesteia, Lenuţa Purja, mama sa a mai fost vizitată şi de scriitoarea suedeză Malin Skinnar, care scrie o carte despre cultura tradiţională şi, în acest sens, face cercetări şi în judeţul nostru, fascinată fiind de Teodora Purja. Malin Skinnar a fost în Agrieş alături de reporterii unui post de televiziune naţional, care a realizat un film despre Lenuţa şi Teodora Purja.
Cercetătoarea suedeză a apreciat nu numai muzica tradiţională, ci şi bucatele, „pe care şi le-ar dori orice suedez”, apreciind felul de a trăi la ţară, în Agrieş, ne-a mai spus Lenuţa Purja despre suedeza fascinată de România.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close