Seară tradițională românească în cinstea unor oaspeți din mai multe țări, la „Grigore Moisil”

-A A +A

Seară tradițională românească în cinstea unor oaspeți din mai multe țări, la „Grigore Moisil”
  La Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistriţa a avut loc, joi, o nouă întâlnire a reprezentanților școlilor din România, Italia, Macedonia, Portugalia şi Turcia implicate în proiectul Erasmus+ „Incluziunea socială a elevilor dezavantajaţi”, coordonat de profesoara Violeta Zbânca.
  După o vizită în județ, profesorii și elevii bistrițeni le-au oferit oaspeților o minunată seară tradițională românească, care a început cu primirea cu pâine și sare de către doi elevi îmbrăcați în frumoase costume populare. Programul artistic a fost conceput tot în perimetrul tradiției și cadrele didactice oaspete au putut urmări grupul de colindători al colegiului, coordonat de profesoara Sorina Cazacu. Au urmat suite de dansuri populare, prezentate de câteva perechi de dansatori de la Ansamblul Profesionist „Dor Românesc” al Centrului Județean pentru Cultură. Obiceiul colindei cu capra a avut farmecul său aparte. Bucatele cu care au fost serviți oaspeții au fost, de asemenea, din bogatul rețetar al bucătăriei tradiționale românești. Majoritatea cadrelor didactice de la „Grigore Moisil” au fost îmbrăcate în frumoase costume populare, creându-se o veritabilă atmosferă tradițională, de care oaspeții, cu siguranță, își vor aminti.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului Mihai Sporis

  Felicitari organizatorilor și în special d-nei prof. Sorina Cazac, un adevărat descoperitor de talente în ale obiceiurilor și tradițiilor românești. Felicitări și doamnei director Borș Georgeta, pentru lansarea ideii cu îmbrăcarea profesorilor cu aceste splendide costume naționale.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close