|

Robert Sighiartău propune ca Bulevardul Republicii să devină Bulevardul Regele Mihai I

-A A +A

Robert Sighiartău propune ca Bulevardul Republicii să devină Bulevardul Regele Mihai I
Domnule primar Ovidiu Crețu,
Stimați consilieri,

Suntem într-una dintre cele mai simbolice perioade ale României contemporane. În aceste zile, cu mult respect, îl evocăm pe Regele Mihai I al României, personalitatea care a marcat istoria noastră în ultimul secol. Astăzi, poate mai mult decât oricând, realizăm că România a avut un mare om de stat.
Mulți dintre români l-au cunoscut, mulți îl descoperă acum. Un lucru este cert, Regele Mihai I și-a dedicat viața susținerii și promovării României, fiind educat în acest sens, iar toate acțiunile lui au fost în sprijinul poporului român.
Istoricii României ne-au spus în aceste aproape trei decenii cine a fost, ce a făcut și ce a însemnat personalitatea sa. Regele Mihai I a fost un reper moral pentru societatea noastră, iar noi avem datoria să îl cinstim și să ducem mai departe România, să o facem respectată și demnă în lume, așa cum a făcut mereu Regele nostru.
Sunt convins că și noi, bistrițenii, putem să facem un gest mic, dar cu mare însemnătate pentru a-i prețui mereu memoria. Propunerea mea, ca reprezentant al acestui județ în Parlamentul României, este ca unul dintre bulevardele importante ale orașului Bistrița să poartă denumirea de „Regele Mihai I” și poate cel mai potrivit ar fi să fie redenumit Bulevardul Republicii.
Ne apropiem de Centenarul Marii Uniri și cred că putem să dăm sens acestor importante vremuri pentru noi, prin cinstirea marilor noștri înaintași. România a avut mari personalități, iar noi suntem beneficiarii acțiunilor lor. Haideți să-i cinstim și să le spunem copiilor noștri că trebuie să le fim recunoscători acestor mari români.

Cu stimă,
deputat PNL Robert Sighiartău

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Dupa cum se stie, in perioada interbelica bulevardul Republicii purta numele Regina Maria, iar Piata Centrala se numea Regele Ferdinand. In memoriile sale, Victor Moldovan un fost partizan al unirii Transilvaniei cu România care a deţinut mai multe mandate de parlamentar şi deputat în perioada interbelică, nota urmatoarele „În ziua de 26 mai 1919, Regele şi Regina, însoţiţi de o mare suită de miniştri şi generali, fac o vizită la Bistriţa. Sunt primiţi într-un mod deosebit de înălţător de către toată intelectualitatea şi întreg poporul bistriţean în frunte cu prefectul Tripon. Participă şi năsăudenii cu plutonul de grăniceri veteran cu steagul lor ciuruit de gloanţe”. În acel an 1919, Regina Maria şi Regele Ferdinand au vizitat mai multe orase din Transilvania, intre care: Oradea, Carei, Baia Mare, Jibou, Dej, Bistriţa, Gherla, Cluj, Turda, Câmpeni, Abrud, Ţebea, Alba Iulia, Blaj, Copşa, Sibiu, Sălişte, Făgăraş şi Braşov. De altfel, monarhistii bistriteni au propus revenirea la denumirea interbelica a bulevardului Republicii si a Pietei Centrale. 

imaginea utilizatorului Kovacs Ștefan

Mi se pare incorect ca să sugerăm chiar așa înlocuirea REPUBLICII CU cu MONARHIA! Suntem oare pregătiți? Acum când monarhia se stinge în toată lumea, când dispar donațiile de sânge albastru, noi să fim mai catolici ca papa și să avem chef de monarhie în plină republică! Nu, nu este bine! (Părerea mea!!!)
Voi politicienii ar trebui să vă preocupați de bunăstarea oamenilor și nu de astfel de ...provocări, populiste!

imaginea utilizatorului Cititor

Sau al "Sigheartailor"... mai Robitza... ! De ce nu intelegeti odata pentru totdeauna ca s-a dus vremea "regilor si imparatilor" si ca "regi " sunteti voi toti patronii care-i exploatati la sange pe salariatii vostri de la salar trebuie sa va aduca oamenii bani voua si nu invers... iar " imparati" sunt toti tzi,g,anii care fac legile , fura si jegmanesc tzara asta fel si chip ?!
De ce nu-i puneti numele " Regele Mihai"... la biserica voastra ... ( chiar daca nu era penticostal , sau... mai sti... ) ?!

imaginea utilizatorului Balan Marius- ingijitor al Statului

Propun ca dupa defrisare Piata Centrala sa se numeasca PIATA OTC. Atentie ...nu UTC !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close