|

Elevi din Salva, Tiha și Mureșenii Bârgăului, câștigători ai unui concurs național de datini și obiceiuri

-A A +A

Elevi din Salva, Tiha și Mureșenii Bârgăului, câștigători ai unui concurs național de datini și obiceiuri
  Recent, la Casa de Cultură din localitatea Florești (județul Cluj), s-a desfășurat Festivalul-concurs național: ,,Tradiție creștină – oglindită prin datini și obiceiuri”, adresat preșcolarilor și elevilor din ciclurile primar și gimnazial. Implementat în scopul cunoașterii, păstrării și promovării tradițiilor de Crăciun din comunitatea locală, din județ și din țară, festivalul-concurs s-a bucurat de prezența a peste 250 de copii talentați, dornici de a arăta juriului cele mai frumoase obiceiuri păstrate din străbuni în comunitățile lor.
  Reprezentat de școlile gimnaziale din localitățile Salva, Tiha și Mureșenii Bârgăului, județul nostru a excelat la acest concurs, obținând nu mai puțin de zece premii și mențiuni la patru dintre cele cinci secțiuni ale concursului: preșcolari (colinde și scenete), ciclul primar (colinde), ciclul primar (scenete), ciclul gimnazial (colinde) și ciclul gimnazial (scenete).
  Astfel, elevii din ciclul primar de la Școala Gimnazială ,,Tiberiu Morariu” Salva, coordonați de prof.înv. Doina Furcea și Anamaria Pop, au impresionat juriul cu sceneta ,,Acolo unde-i casa plină”, povestea Crăciunului de altădată din localitate, reușind să obțină premiul I la categoria lor de vârstă și aplauze la scenă deschisă din partea spectatorilor. Tot de la Școala Gimnazială ,,Tiberiu Morariu” Salva s-a întors cu o mențiune, de la acest concurs, micuța colindătoare Florina Gaftone (înv. Doinea Furcea).
  Nici elevii Școlilor Gimnaziale din Tiha și Mureșenii Bârgăului, coordonați de profesorul Alexandru Georgiu, nu s-au lăsat mai prejos, reușind să obțină opt premii și mențiuni la secțiunile de colinde, ciclurile primar și gimnazial. Astfel, au fost obținute două premii I la secțiunea colinde ciclul gimnazial prin ansamblul ,,Cetinița” și eleva Gâvan Ionuța, două premii II la ciclurile primar (Galben Ancuța) și gimnazial (Gâvan Bianca), două premii III (Hangan Teodora Maria, ciclul primar și Someșan Lorena Georgiana, ciclul gimnazial) și două mențiuni la ciclul gimnazial (Gălan Lorena Georgiana și Moișan Florin).
  ,,Un popor fără tradiții este un popor fără viitor” spunea fostul președinte columbian Alberto Lleras Camango. În ceea ce ne privește, judecând după premiile obținute de acești talentați copii, viitorul este pe mâini bune.
  sursă foto: paginile de FB ale școlilor din Salva și Tiha Bârgăului

  Cristina Rusu

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close