|

Părintele profesor Stelian Tofană, prezent la Sângeorz-Băi

-A A +A

Părintele profesor Stelian Tofană, prezent la Sângeorz-Băi
  În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, în mijlocul credincioșilor din orașul stațiune Sângeorz-Băi a fost prezent părintele profesor Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. De dimineață, părintele profesor a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din localitate, alături de un sobor de preoți din care a făcut parte parohul bisericii, Dacian Şanta, părintele Alexandru Buia de la Parohia Sângeorz-Băi III și părintele pensionar George Rățoi. Aici, părintele profesor le-a vorbit credincioșilor prezenți despre „Crăciunul fără Hristos”, subliniind faptul că astăzi tot mai mulți își petrec sărbătorile fără Hristos. La vremea Vecerniei părintele a fost prezent în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, păstorită de părintele Alexandru Buia, unde a susținut conferința cu titul „Taina Sfântului Botez - Ce ne spune Biblia?”. În cadrul acestei conferințe au fost prezentate argumente scripturistice, dar și patristice pentru primirea Tainei Sfântului Botez, dar și argumente privitoare la botezul pruncilor, părintele profesor evidențiind cât este de importantă această mare Taină pentru fiecare creștin, dar și faptul că ea este irepetabilă. La final, a avut loc un dialog între invitatul special și credincioșii prezenți, părintele răspunzând întrebărilor pe care le-au avut pe marginea subiectului şi nu numai.

  pr. Paul Gavriloaie

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close