Primarul Mircea Romocea, cu vești bune de la București: ”A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a 9 blocuri din orașul Năsăud”

-A A +A

Primarul Mircea Romocea, cu vești bune de la București: ”A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a 9 blocuri din orașul Năsăud”
Primarul orașului Năsăud, profesorul Mircea Romocea, s-a numărat printre beneficiarii care au semnat, luni, în cadrul festiv găzduit de sediul Guvernului României, o serie de contracte de finanțare a unor proiecte derulate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și susținute financiar din Fondul European de Dezvoltare Regională. Semnarea contractelor a avut loc în prezența prim-ministrului României, Mihai Tudose, și a comisarului pentru Politică Regională al Comisiei Europene, Corina Crețu.

Lucrul care interesează în mod direct Năsăudul este acela al parafării contractului de finanţare a proiectului ”Eficientizare termică și reabilitare a 9 blocuri în orașul Năsăud”, prin ADR Nord-Vest. ”Este o investiţie de 1,2 milioane euro, cu participare financiară din partea comunităţii europene de 60 la sută, Primăria Năsăud - 15 la sută şi 25 la sută cetăţenii, cu eşalonarea pe 36 luni, pentru cetăţeni. Cele 9 blocuri vizate de acest proiect, cu peste 250 de apartamente, sunt A1, A2, A3, 5 ABC, 7ABC de pe strada Miron Cristea, bloc C2 de pe strada Bistriței, bloc 12 de pe Bulevardul Grănicerilor, bloc 1 şi bloc «Munca Colectivă» de pe strada Iulian Marțian. Acest lucru va reduce cu până la 40 la sută consumul de energie termică și va schimba total aspectul acestor blocuri, cuprinse într-o primă etapă de anvelopare termică”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea, luni seară, la întoarcerea de la București. Satisfacția edilului năsăudean a fost cu atât mai mare cu cât orașul Năsăud și municipiul Turda au fost singurele Unități Administrativ Teritoriale din Regiunea de Nord-Vest care au semnat contracte de finanțare cu acest prilej.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Kovacs Ștefan

O veste bună pentru nosodeni. Felicitări! Totuși poate cineva din comănduirea orașului să ne spună care au fost criteriile pe baza cărora s-au ales aceste blocuri și nu altele? Blocul A5 spre exemplu era cel mai îndreptățit să fie printre cele alese! Sunt multe argumente știute! Acolo s-au început lucrările de reabilitare a spațiilor dintre blocuri. Un lucru bun, desigur! Acolo s-au demolat toate magaziile, garajele și alte acareturi în care oamenii își depozitau lemnele! Atunci s-a făcut o promisiune fermă! Sper ca argumentul rațiunii să fi fost primordial și nu cel politic! Mulțumesc!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close