|

Robert Sighiartău: „În lipsa unui proiect de autostradă care să lege Bistrița de restul țării, soluția este drumul expres”

-A A +A

Robert Sighiartău: „În lipsa unui proiect de autostradă care să lege Bistrița de restul țării, soluția este drumul expres”
Prioritățile județului Bistrița-Năsăud rămân aceleași: o infrastructură bună, o educație de calitate și un sistem de sănătate eficient. Am insistat, încă de la începutul mandatului, că una dintre prioritățile ce țin de județul Bistrița-Năsăud, și nu numai, este realizarea unui drum expres de la Bistrița la Cluj-Napoca, considerând că avem nevoie mai repede de această investiție.
Pentru Bistrița, în acest moment, investiția respectivă este o urgență ținând cont de dinamica economică și de relația pe care o au mii de bistrițeni cu orașul Cluj-Napoca. În lipsa unui proiect de autostradă care să lege Bistrița de restul țării, soluția este drumul expres. Pentru a atrage investiții suplimentare în zona noastră, pentru ca agenții nostri economici să poată acționa eficient într-o economie globalizată, este nevoie de drumuri rapide, Bistrița nefiind nici nod de cale ferată, nici beneficiar al unui aeroport.
Traseul Bistrița-Cluj trebuie să fie unul cu patru benzi și să ocolească anumite localități, inclusiv orașul Beclean. La Cluj se va realiza unul dintre cele trei spitale regionale. Interesul județului nostru este să avem un drum modern și sigur.
Este o prioritate pentru noi toți.
Atât parlamentarii județului Bistrița-Năsăud, cât și cei din județele Cluj și Suceava, alături de conducerile locale din județele amintite, realizează importanța acestei investiții.
Unul dintre cele mai importante tronsoane de drum european este șoseaua ce leagă Transilvania de Moldova pe traseul Cluj-Napoca-Suceava. Propunerea pe care am făcut-o are în vedere alocarea din timp a unor sume de bani pentru demararea procedurilor care stau la baza realizării investiției, respectiv a realizării studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pe tronsonul Bistrița-Cluj, urmând ca, într-o etapă viitoare, să fie aprobat și realizat proiectul ce vizează tronsonul Bistrița-Suceava.
Notă: Amendamentul pe care l-am propus a fost respins de către parlamentarii PSD-ALDE din Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, urmând ca în plen să primească votul final.

deputat PNL Robert Sighiartău

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Chiar daca in varianta finală a Master Planului de Transport actualizat figureaza un drum expres intre Dej si Bistrita acesta este prevazut pentru anul 2028, de aceea orice demers de devansare a termenului este binevenit. De asemenea, trebuie avut in vedere ca proiectul viitorului drum expres presupune si reconsiderarea traseului centurii ocolitoare a Bistritei. Prin definitie drumurile expres sunt drumuri naţionale rezervate exclusiv circulaţiei autovehiculelor care nu deservesc proprietăţi riverane şi care au două sensuri de circulaţie cu cel puţin două benzi pe sens, separate de un spaţiu median, şi nu intersectează la nivel nicio altă cale de comunicaţie, iar intrarea şi ieşirea autovehiculelor este permisă numai cu acces dreapta, în locuri special amenajate. De altfel, chiar in Master Planul de Transport apare si varianta ocolitoare a Bistritei cu cu doua benzi pe sens si cu o valoare de executie de numai 70 milioane euro. Asadar, nici vorba de aberatia numita „Centura lui Cretu” cu o singura banda pe sens prin Padurea Codrisor si cu valoarea astronomica de 174 milioane de euro. Prin urmare, cramponarea lui Cretu de traseul cel mai prost, pentru centura ocolitoare printr-o zona predispusa la alunecari de teren dar care avea "avantajul" (personal) sa treaca pe langa trenul lui din Zavoaie, cu pretul distrugerii Padurii Codrisor a lasat orasul Bistrita fara o centura ocolitoare cel putin pana pana in prezent. La paguba respectiva mai trebuie adaugata si blocarea proiectelor de amenajare a dealului Codrisor si a raului Bistrita pe portiunea dintre Podul Budacului si Podul Jelnii. ( P.U.Z. Bistrita ‘Dealul Codrisor’ (Codrisor Hill). 

imaginea utilizatorului Raul

Correct!Nici nu ma mir de incompetenta "autoritatilor"!!

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Poti sa ai "drum European"... daca n-ai drumuri laterale si pe el circula cu carul cu vaca si tras de cai, tot felul de turme de animale sau tot felul de tractoare si scule si utilaje agricole, ori de constructii, pline de pamant, de balegar ori de deseuri de constructie si care cad efectiv pe carosabil si nimeni nu le "curatza"...

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close