Un tânăr student din Feldru a înfăptuit cu adevărat o minune de Crăciun: a construit o casă unei familii sărmane din Salva

-A A +A

Un tânăr student din Feldru a înfăptuit cu adevărat o minune de Crăciun: a construit o casă unei familii sărmane din Salva
  Este etnolog în devenire, îl cheamă Iosif Ciunterei, are 23 de ani, este originar din Feldru, iar lumea îl știe de când umbla pe coclaurile județului pentru a dezvălui frumusețea interioară și originalitea oamenilor simpli de la țară, în special a bătrânilor, în cadrul unor emisiuni radiofonice ce dezvăluiau lumea satului de odinioară. Acum, în prag de Crăciun, feciorul a dezvăluit lumii adevărata față a acestei sărbători: și-a jertfit timpul pentru a dărui un adăpost decent unei familii sărmane de la marginea Salvei, ce locuia într-o bojdeucă gata, gata să se surupe. Implicându-se personal în drama celor din neamul Morariu, în numai patru luni bunul Iosif a reușit să capaciteze oameni de bine pentru a face un miracol de Crăciun. Duminică, o încăpere din noua casă a familiei Morariu a fost sfințită, ca împlinire deplină înainte să vină gerul, urmând ca restul camerelor să fie date în folosință la primăvară. Cuvintele sunt puține pentru a exprima jertfa lui Iosif Ciunterei, într-un an în care eroul nostru și-a pierdut părintele. Îți mulțumim din suflet, tinere, pentru lecția de omenie pe care ai dat-o unei lumi întregi și, vorba ta, fie ca Bunul Dumnezeu să-l răsplătească pe fiecare în parte!

  P.S. Iosif n-a zăbovit prea mult după sfeștania de duminică, întrucât, alături de prieteni de nădejde, s-a implicat în aprovizionarea cu de toate a unei familii maramureșene din Cavnic.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (22 voturi)

  Comentarii

  imaginea utilizatorului ilies

  Cuvintele sunt prea goale ca sa poata exprima ce a facut acest baiat si mana de oameni care au muncit zi de zi, luni intregi in conditii vitrege, pe frig, ploaie etc.
  Preotul s-a pozat, dar nu a contribuit cu nimic si nici comunitatea acestei comune instarite.
  Ajungand intamplator in acea zona am mai observat ca fetita are nevoie de ochelari, intrucat nu vede bine sa citeasca - spunea ca nu vede nici la scoala ce se scrie pe tabla - de ce medicul din sat nu verifica elevii, d-na invatatoare de ce nu semnalizeaza . ?
  Craciun fericit pentru cei ce au jertfit atat de mult din timpul si bunul lor, multumiri celor ce au daruit si se implica in indrumarea acelui copil ce are neaparata nevoie si de alti educatori pe langa parinti care se ocupa intelectual de ea dupa puterea lor.

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close