|

Robert Sighiartău: Avem datoria să împlinim visele celor căzuți pentru libertate în Decembrie 1989

-A A +A

Robert Sighiartău: Avem datoria să împlinim visele celor căzuți pentru libertate în Decembrie 1989
Au trecut, iată, 28 de ani de la momentul extraordinar al bucuriei și eliberării sărbătorite în stradă de milioane de români. Au urmat, de atunci, multe momente de cumpănă, realizări, dezamăgiri, speranțe spulberate sau împlinite. Oricâte interpretări va da istoria evenimentelor din Decembrie 1989, curajul revoltei, solidaritatea și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă atâția români sunt și vor rămâne pure și exemplare. Ele sunt la temelia a tot ce s-a construit bun în aproape trei decenii de viață liberă. Cu toate blocajele și întârzierile provocate de oameni legați de fostul regim comunist, România a ales drumul spre Vest – al democrației și libertății, al respectului legii, vieții și demnității umane. A fost visul pentru care s-au sacrificat atâtea suflete tinere în Decembrie 89. Altă cale mai bună nu există.
Astăzi România trăiește zile complicate. O majoritate guvernamentală cu apucături populist-autoritariste pune sub semnul întrebării parcursul nostru occidental (cu atacuri la adresa economiei libere, a instituțiilor democratice și a justiției independente). E ultima zvâcnire a urmașilor comuniștilor perestroikiști. Nu vor reuși. Românii nu vor ca țara lor să fie aruncată într-o zonă gri, la periferia democrațiilor Europei. Datoria tuturor politicienilor democrați și a partidelor responsabile este nu doar să se opună demersurilor samavolnice ale actualei coaliții guvernamentale, ci și să recredibilizeze actul politic și administrativ, să reapropie politica de viața de zi cu zi a românilor. Justiția are și ea o datorie față de cei uciși, răniți, maltratați în Decembrie '89, înainte și după 22 decembrie: să le facă dreptate. Doar așa vom construi împreună, temeinic, și vom împlini milioanele de vise și speranțe din 22 decembrie 1989.

Robert Sighiartău,
deputat PNL

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Mai Robitza !
Cei care au guvernat aceasta tzara dup "palitura de stat" ( militara ori cum dr.acu a fost ... ca nimeni nu recunoaste exact ) , precum si cei de astazi, au iesit la putere prin vot popular si democratic , nu altfel .
Nu mai tot bate campii si mai tot arunca cu noroi, ca la putere au fost si de stanga si de dreapta pe care o agreati voi protestantii si neoprotestantii .
Cert este ca intr-adevar ne-am orientat fata catre "VEST" si ne-am pus in cap pe cei din "EST" si niciodata nu am fost seriosi si consegventi si ne-am "pus clopul" dupa cum "a batut Soarele " , inchizand ba un ochi... ba pe celalalt... orbiti de "lumina sa puternica " .
O fi "ultima zvacnire" a celor cu tenta socialista... sau ba... n-ai de unde sti dumneata, ptr ca poporul roman nu este format doar din cei de "dreapta " si vezi dumneata destul de bine ca cel putin astazi, "curentul de dreapta" este total neputincios si se bazeaza doar pe niste ... "urla-n strada"... si atat ... si tare ma tem ca "perestroikistii" cum le spui "mata "... or guverna mult si bine de acum incolo...
Asa ca... la vot, mergeti masiv si votati, nu dormiti in papuci si nu mai urlati pe sub tufe dupa... ori cand vedeti ca vi s-a " rupt macaroana " ! Nu putem rupe tzara in doua si intr-o parte sa fie fortzati sa se mute cei de dreapta si in cealalta cei de stanga... desi... eu cred ca foarte bine ar fi !
Dar, asa-i in democratie mai Robitza , adica unii sunt " la ciolan " si " ling destul de bine "... si ceilalti, nu stiu ei cum sa le " fure ciolanul " ... sa " inacapa si ei " la... " lins " si cred ca si voi faceti parte din ei .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close