|

Crăciunul copiilor

-A A +A

Crăciunul copiilor
  Crăciunul este marea zi a nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, fiind sărbătorită de toți creștinii pe data de 25 decembrie. Sărbătoarea Crăciunului a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie pentru creștini și mai ales pentru copii. Anul acesta, grupa mare D din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța cu Povești” Bistrița s-a pregătit pentru această sărbătoare cu sceneta Nașterea Domnului, care a fost pusă în scenă de către copii, fiecare interpretând un rol: Maria, Iosif, Irod etc.
  În săptămâna dinaintea Crăciunului, deoarece educația pentru protecția mediului a devenit o nouă dimensiune a curriculumului, cu scopul de a iniția și promova o atitudine responsabilă față de mediu, preșcolarii au urmărit teatrul de umbre Bradul de Crăciun, după care au împodobit brăduțul eco. Brăduțul a fost împodobit cu materiale reciclabile: CD-uri, PET-uri, mesaje eco, role prosoape de bucătărie, becuri pictate. Astfel, preșcolarii tind să dezvolte un comportament emoțional față de ce le este familial și față de care se simt bine. Un lucru care trebuie avut în vedere atunci când lucrăm cu preșcolarii pe astfel de teme este acela că dacă ei nu pricep de ce trebuie făcut un anumit lucru, interpretează că acel lucru nu trebuie făcut.
  Fie ca sărbătoarea Crăciunului să vă lumineze sufletele, iar asemeni unui copil din grupă, îndemnul nostru este să vă gândiți și la săracii brăduți din pădure, care suferă mai apoi, când sunt părăsiți.

  prof.înv.preșc. Gabriela Maier,
  prof.înv.preșc. Andreea Mîndrean

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close