|

„De ieși gazdă până-n pragu...”, la Spermezeu

-A A +A

„De ieși gazdă până-n pragu...”, la Spermezeu
  A treia zi de Crăciun a fost zi de festival și pentru comunitatea din Spermezeu. Astfel, în această zi, la Căminul Cultural din localitate a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului Interjudețean de Colinde și Obiceiuri de Iarnă „De ieși gazdă pâna-n pragu...”. Au participat colindători și grupuri de colindători din județ, dar și din Cluj și Maramureș, printre care: Ansamblul Folcloric ,,Mărișana” din Mărișel” (jud. Cluj), colindătoarele Suzana și Daciana Vlad din Maramureș, Ansamblul Folcoric ,,Someșul” Beclean, Ansamblul Folcloric ,,Miorița” din Căianu Mic, Ansamblul Folcoric ,,Țibleșul” din Spermezeu și Teatrul nescris din comuna Șanț.
  Festivalul s-a bucurat de un număr mare de spectatori, care, timp de câteva ore, s-au bucurat de colinde frumoase și de obiceiuri tradiționale de iarnă, păstrate din ce în ce mai puțin în satele noastre.
  foto: Facebook Comuna Spermezeu

  Cristina Rusu

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close