Bistriţenii care nu pot apela la medicul de familie, îndrumaţi spre Policlinică

-A A +A

Bitriţenii care nu pot apela la medicul de familie, îndrumaţi spre Policlinică
Într-un comunicat comun al Consiliului Judeţean (CJ) şi Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), bistriţenilor li se prezintă o ieşire din situaţia „fără precedent din domeniul sanitar, și anume decizia asociațiilor profesionale ale medicilor de familie de a nu emite trimiteri și rețete compensate”. Soluţia, temporară, pentru bistriţenii care au nevoie de trimitere pentru internare este Policlinica.
Asta, în condiţiile în care la nivel naţional se dă o luptă între medicii de familie şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, primii fiind nemulţumiţi de nivelul decontărilor pentru serviciile prestate. Atât de nemulţumiţi, încât mai puţin de jumătate dintre medicii de familie au semnat acte adiţionale la contractul-cadru cu CNAS, potrivit unei declaraţii date Agerpres, miercuri, de vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Sandra Alexiu Adalgiza, aceasta punctând că, în această perioadă, fiecare medic îşi gestionează activitatea cum vrea, în sensul că poate oferi consultaţii gratuite, ori contra cost. Războiul este şi unul al declaraţiilor, deoarece, în contradicţie cu cele declarate de Sandra Alexiu Adalgiza, preşedintele CNAS, Laurenţiu Mihai, trage spuza pe turta lui şi, conform aceleiaşi surse, spune că, de fapt, peste 60 la sută dintre medicii de familie din ţară au semnat aceste acte adiţionale, ba mai mult, că destui nu ar fi semnat până acum doar pentru că au fost plecaţi de sărbători.
Până se vor limpezi apele, bistriţenii care nu vor putea apela la medicul de familie au această alternativă a Ambulatoriului Integrat.
Biletele de trimitere spre internare pot fi eliberate de către medicii de specialitate, din cadrul cabinetelor de specialitate ale Ambulatoriului Integrat (Policlinica de pe strada Gării, nr. 9-11), conform legislației în vigoare. (...) Cetățenii care beneficiază de Venitul Minim Garantat, conform legislației în vigoare, și pot face dovada prin intermediul unei adeverințe eliberate de primăria de domiciliu, vor beneficia gratuit de consultații”, potrivit comunicatului comun al CJ şi SJU.
Ceilalți pacienți, asigurați sau neasigurați, beneficiază de gratuitate în cazul a 59 de afecțiuni, în timp ce pentru altele vor trebui să plătească consultația, conform tarifelor din Policlinică.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului VizitatorPacient

"Multumim" din inima medicilor de familie nesatui,CNAS-ului impartial si partidului(PSD) care le permite sa faca lucruri nesimtite pe spatele pacientilor!

imaginea utilizatorului Cititor de Bistrita

Dati-i domnilor parlamentari afara , sa ramana someri , nesimtitii dr.a.cului si oameni fara caracter ! Oricum, nu fac aproape nimic altceva decat iti prescriu niste medicamente pe care ti le poti lua si singur de la orice farmacie si pentru trimiteri la alti medici specialisti, poate face acest lucru si o simpla asistenta medicala ! Nu le este rusine ?! Sunt oameni, care depind de medicamente foarte scumpe, cu afectiuni cardiace, cu boli mentale, cu diabet, cancer si alte asemenea, unde costurile sunt foarte mari si oamenii nu-si pot permite sa si le cumpare, asta in conditiile in care ele se deconteaza... dar NU VREA EL DOMNUL MEDIC DE FAMILIE ca s-a aprins "ovasul " in el ... !
Ar trebui sa poata emite retete si direct Casa de Asigurari... si pe toti acesti nesimtiti sa-i dati afara , sa se duca unde au salariile in "euroi" daca aici la noi nu le place !
Sa blochezi retetele bolnavilor si pe seama lor sa ceri sa-ti dea tie "salar mare " si cate altele, mi se pare o crasa nesimtire si bataie de joc.
Pacat ca nu intra oamenii peste ei si sa-i desfiinteze , ca oricum n-au aproape nici o utilitate pentru pacienti .
Rusine sa va fie nesimtitilor !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close