|

Sancţiuni aplicate de jandarmi la cumpăna dintre ani

-A A +A

Sancţiuni aplicate de jandarmi la cumpăna dintre ani
În ultimele zile, jandarmii au executat mai multe acţiuni specifice privind asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările cultural-artistice cu public numeros organizate atât în municipiu, cât şi în judeţ, în zonele unde există efective de jandarmi. Nu au fost constatate probleme deosebite privind acest aspect, însă au fost constatate unele fapte de natură antisocială, sancţionate prin aplicarea de amenzi contravenţionale de 2.700 de lei şi întocmirea unor dosare penale. Jandarmii au constatat abateri privind legislaţia legală în vigoare pe linia nerespectării prevederilor Legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Astfel, au fost sancţionate: tulburarea ordinii publice, cerşetoria, neluarea măsurilor privind împiedicarea minorilor de la a săvârşi acte de vagabondaj, provocarea unor scandaluri, atragerea de persoane de sex opus, cu scopul întreţinerii de raporturi sexuale, pentru obţinerea de foloase materiale, refuzul părăsirii localului, respectiv adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare. De asemenea, chiar în noaptea dintre ani au fost aplicate mai multe sancţiuni privind apelarea nejustificată la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.
Totodată, în urma verificărilor efectuate pe perioada sărbătorilor, jandarmii au depistat peste 62.000 de petarde, interzise la deţinere, ca urmare au întocmit actele de sesizare, având în vedere că deţinerea sau orice operațiune cu materii explozive efectuată fără drept constituie infracțiune, conform Legii 126 din 1995, art. 37, lit. a, republicată. Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării. Chiar în noaptea de Revelion doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal după ce au fost surprinşi de jandarmi în timp ce utilizau, fără a respecta prevederile legale în vigoare, articolele pirotehnice achiziţionate în această perioadă. Fapta s-a petrecut pe pietonalul Liviu Rebreanu, unde se desfăşura o manifestare cultural artistică la care participa un public numeros.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close