Principalele obiective de investiții din 2018 pentru orașul Năsăud, expuse de primarul Mircea Romocea

-A A +A

Principalele obiective de investiții din 2018 pentru orașul Năsăud, expuse de primarul Mircea Romocea
Odată cu începutul anului, edilul-şef al oraşului Năsăud, profesorul Mircea Romocea, ne-a spus care sunt principalele obiective de investiţii ale administraţiei locale pe 2018, ţinte care vin în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor, de la reabilitări de blocuri, drumuri agricole, străzi ori școli și până la crearea unui centru pentru vârstnici și a unei unităţi mobile de îngrijire la domiciliu sau la construirea de capele mortuare în cele două cartiere. 

Încep prin a vă expune că avem în vedere implementarea proiectului «Modernizarea drumurilor agricole din orașul Năsăud», finanţat cu 1 milion de euro prin Submăsura 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 și prin care vor fi asfaltați circa 7,7 kilometri de drumuri de exploatare în șapte perimetre din extravilan, ce însumează 755 de hectare de terenuri agricole. Este vorba de Valea Podului, Valea Caselor, Avram Iancu, Găgi, Drumul Dumitrei, Valea Mintiului (în cartierul Lușca) și Calea Dumitrei (în cartierul Liviu Rebreanu). Apoi, un alt proiect notabil ce va fi derulat în acest an este cel de «Eficientizare termică și reabilitare a 9 blocuri în orașul Năsăud», prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și susținut financiar din Fondul European de Dezvoltare Regională. Este o investiţie de 1,2 milioane euro, cu participare financiară din partea comunităţii europene de 60 la sută, Primăria Năsăud - 15 la sută şi 25 la sută cetăţenii, cu eşalonarea pe 36 luni. Cele 9 blocuri vizate de acest proiect, cu peste 250 de apartamente, sunt A1, A2, A3, 5 ABC, 7ABC de pe strada Miron Cristea, bloc C2 de pe strada Bistriței, bloc 12 de pe Bulevardul Grănicerilor, bloc 1 şi bloc «Munca Colectivă» de pe strada Iulian Marțian. Acest lucru va reduce cu până la 40 la sută consumul de energie termică și va schimba total aspectul acestor blocuri, cuprinse într-o primă etapă de anvelopare termică”, a subliniat primarul Mircea Romocea.

În continuare, interlocutorul a ținut să treacă în revistă și alte investiții importante ale administrației locale pentru 2018:
*Centru de zi pentru persoane vârstnice și unitate de îngrijire la domiciliu, proiect în valoare de 750.000 de euro, cu o cofinanțare de 2 la sută, susținut tot prin Programul Operațional Regional 2014-2020, așezământ ce va fi amenajat în spațiile aripii de est a clădirii Primăriei;
*Construirea de capele mortuare în cartierele Lușca și Liviu Rebreanu, proiect în valoare de 205.000 euro, derulat prin Grupul de Acțiune Locală „Țara Năsăudului”;
*Eficientizarea energetică a Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”, cu 700.000 de euro, la care cofinanțarea de la bugetul local va fi de două procente, investiție derulată prin Programul Operațional Regional;
*Prin etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală vor fi derulate două proiecte importante finanțate din fondurile Guvernului, și anume: modernizarea a patru străzi (Horea, Mihai Eminescu, Valea Caselor și Găgi), cu 6,11 milioane de lei, precum și construirea unui pod cu o bandă de circulaţie peste râul Someș, în cartierul Lușca (3,1 milioane de lei);
*Este în curs de pregătire documentația tehnică de avizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii străzilor Comoara, Avram Iancu, Viei și Andrei Mureșanu;
*S-a reușit cuprinderea reabilitării principalei artere rutiere a orașului, respectiv Bulevardul Grănicerilor și strada George Coșbuc (cale de acces ce suprapune DN 17C și DN 1D), în modernizarea complexă susținută pentru întregile tronsoane ale DN 17C și DN 17D;
*În ceea ce privește construirea complexului sportiv multifuncţional și de agrement, cunoscut sub numele de Aqualand, investiție de 22,12 milioane de lei, primarul Mircea Romocea estimează că lucrările vor demara la începutul semestrului II, după ce în primăvară va fi rezolvată protecția de mal de la podul de la Tradam până la puntea de la Lușca.

Pe de altă parte, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cu fonduri europene asigurate prin POR, pregătim documentația pentru modernizarea și dotarea Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu, dar și cea de construire a unei creșe cu 120 de locuri, pe amplasamentul sălii de judo din curtea Clubului Elevilor, sală aflată într-o stare de degradare avansată”, a conchis edilul-șef al orașului Năsăud. 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului calator

Domnule primar ,ca de obicei Crisanul e uitat. Nu se intampla asta daca iti iesea ,, afacerea,, cu Nelu lu popa.Alta era viata daca onor domnia ta erai locatar al acestei strazi.

imaginea utilizatorului Vizitator

oare de trotuarele din zona blocurilor ati uitat?incepand de pe strada Bistritei, Iacob Muresianu, Miron Cristea...etc? Nu poti merge pe trotuare, ca unele sunt inexistente, iar altele sunt ca dupa bombardamente.la fel si strazile dintre blocuri.cel mai deteriorate sunt insa, trotuarele.

imaginea utilizatorului Vizitator

O alta strada uitata e str. Grivitei(de langa dvs.). Mai precis intre fantana si str. Comoara, portiune ce aminteste azi mai mult de ”Evul Mediu”. S-a amenajat doar zona ce se vede din centru. E o strada frecventata de multe persoane din zona ce doresc sa ajunga mai repede in centru, dar si cei ce viziteaza cimitirul(nu sunt chiar toti localnici si e rusinos pentru ceea ce sunt obligati sa suporte parcurgand acea scurta portiune).

imaginea utilizatorului Vizitator

Intre strada Emil Rebreanu si strada Comoara mai exista o strada de ev mediu, cu un drenaj si asfaltare terenurile ar fi mai bine folosite.

imaginea utilizatorului din lusca

ramane cum s-a stabilit ?????????????????
aidca tot fara sa fie reabilitata, merg copii din Lusca cu noroiul pana la glezne la scoala si zicem ca nu sunt civilizati !!!
ASTA E .

imaginea utilizatorului Gavrilă Moldovan

Toate sunt prioritare. Rămâne de văzut ce poate suporta bugetul local. Oricum Năsăudul arată mult mai bine în ultimii ani. Ca să fie tacâmul complet față de antecomentatorii de mai sus și eu propun continuarea „igienizării” cartierului Miron Cristea. Succes domnule edil șef al „grănicerilor” năsăudeni.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close